Krauls karakterbog: Kaptajnen styrede Danmark sikkert hjem med tre point

Anfører Simon Kjær spillede en af sine bedste landskampe i lang tid, da Danmark vandt en uskøn, men essentiel sejr på 1-0 i Montenegro, mener DR Sportens Andreas Kraul.

(© dr)

Kasper Schmeichel 10
Den danske målmand var fokuseret og udstrålede stor sikkerhed og determination. Bidrog før pausen med et par fremragende, præcise lange udspark og var iskold, da det brændte på enkelte gange i 2. halvleg. Sikkerhed frem for alt, drenge og piger.

Henrik Dalsgaard 7
Dalsgaard var direkte involveret som oplægger til det danske føringsmål og drønede forbilledligt op og ned af højrekanten. Backen var en anelse udfordret defensivt i duellen med Marko Vesovic, men trykkede fint på fremad også efter pausen. Leverede en usandsynligt afgørende og veltimet tackling i feltet i 2. halvleg.

Simon Kjær 12
Definitionen på en anfører. Gled i en enkelt situation i 1. halvleg, men dominerede totalt fysisk og med overblik defensivt i den problematiske 2. halvleg. Stærk præstation.

Andreas Bjelland 10
En del har sat spørgsmålstegn ved, hvordan Bjelland kan spille frem for Chelseas Andreas Christensen, men så længe duoen Kjær/Bjelland leverer så stærkt både som par og individuelt, må ’AC’ pænt vente. Ny fin kamp af Brentford-stopperen, der også var med i det danske sejrsmål.

Jens Stryger Larsen 2
Kampens første minutter var en decideret katastrofe for Danmarks højrebenede venstreback, der smed to afleveringer direkte ind i benene på modstandere foran eget felt. Spillede sig lidt bedre ind i kampen, men fik ikke sat noget offensivt aftryk, inden han skadet måtte lade sig udskifte kort før pausen.

Thomas Delaney 7
Enorm arbejdsindsats. Ikke på højde niveaumæssigt med de seneste to landskampe, men vigtig for den danske midtbane og på både defensive og offensive dødbolde.

William Kvist 7
FCK-kaptajnen viste, at Åge Hareide har valgt rigtigt i at holde fast i ham til disse afgørende kampe. Ro og overblik i vigtige situationer, mens Kvist også skilte sig både bedre og hurtigere af med bolden end længe.

Christian Eriksen 7
Den danske 10’er nu oppe på imponerende syv mål i VM-kvalifikationen, og scoringen til 1-0 efter 16. minutter var decideret smukt sparket ind. Masser af omtanke og idéer i spillet, men faldt en anelse i niveau efter pausen. Kunne have lukket opgøret til sidst.

Yussuf Poulsen 4
Yussuf Poulsen var valgt som eneste nye navn i startopstillingen og kom med sin store fight og fysik, men også med mange teatralske forsøg på at fremtvinge frispark og lidt for meget fokus på at interagere med de montenegrinske spillere.

Andreas Cornelius 4
Den store forward var flyttet ind som den mest centrale af de tre forreste, men søgte stadig både ud i siderne og tilbage i banen for at bruge sin fysik og hovedstødsstyrke. Kom dog aldrig til chancer og blev tidligt i 2. halvleg afløst af Bendtner.

Pione Sisto 7
Dribleren i det danske angreb skulle lige bruge 10 minutter for at finde den rigtige indgangsdør til kampen i Podgorica, men så var Celta-spilleren der til gengæld også. Udfordrede, afsluttede og spillede fint sammen med Eriksen. Manglede igen bare at få gjort tingene helt færdige.

Indskiftede spillere:

Riza Durmisi 4
Fik over en halvleg og bidrog fint offensivt. Til gengæld gav han sammen med Pione Sisto Montenegro en motorvej at spille på i den danske venstre side.

Nicklas Bendtner 7
Ganske glimrende indhop af Bendtner, der holdt fint fat i bolden og selv var ved at lukke kampen på en chance til allersidst.


Åge Hareide 7
Nordmanden har fundet sin faste formation og stamme, men fik ikke rigtig fundet formlen mod Montenegro. I perioder fungerede spillet ok, men oftest var det hele rodet og for meget lagt an på tilfældigheder.