Krauls karakterbog: Schöne bedst i kold nullert

DR Sportens Andreas Kraul har Lasse Schöne som bedste dansker i endnu en kedelig 0-0-kamp mellem Danmark og defensive Irland.

Lasse Schøne (19). Nations League fodboldkampen mellem Danmark og Irland på Ceres Park Aarhus mandag den 19. november 2018. (Foto: Bo Amstrup/Scanpix 2018) (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Det danske landshold sluttede året af som ubesejret, da det blev til 0-0 mod Irland. Her er DR Sportens fodboldkommentator Andreas Krauls karakterer:

Frederik Rønnow 7

Afløseren fra karantæneramte Kasper Schmeichel var i store dele af de 90 minutter mest tilskuer til kampen og havde reelt ikke en redning. Spillede fint med, når det var muligt, men er tæt på at være ’uden for bedømmelse’.

Peter Ankersen 7 Ankersen var ny mand på højre back og en af de spillere med flest boldberøringer i første halvleg. Understøttede flittigt angrebet, var tæt på at skaffe et straffespark og skabte en stor chance. Lidt svagere efter pausen, men godkendt kamp.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen 7 ’Zanka’ var eneste genganger i forsvarskæden fra fredagens sejr i Wales og optrådte med stort overskud og selvtillid i de defensive aktioner. Manglede noget appel i spillet fremad banen.

Andreas Bjelland 7 Første landskamp i et år for Bjelland, der blandt andet var valgt for at sætte spillet fra forsvarskæden med sit venstreben. Lykkedes også med et par gode skift og var generelt meget omhyggelig med de få irske offensive aktioner.

Jonas Knudsen 4 Sikker kamp defensivt og forsøgte også at komme så meget som muligt frem på venstrekanten for den normale reserve på den ene back. Det blev dog ved de gode intentioner i forhold til indlæg og afslutninger.

Pierre Emile Højbjerg 4 Igen var der masser af attitude og vilje til at sætte spille fra Højbjerg på Thomas Delaneys position på midtbanen. Den unge Southampton-spiller fik bare aldrig rigtig greb om kampen og smed lidt for mange bolde væk.

Lasse Schöne 10 Aftenens bedste på stadion i Aarhus var Lasse Schöne, og det gælder sådan set begge hold. Suveræn som opsamler i presspillet, og med mange gode idéer i spillet. Manglede dog at krone en indsats med at sparke en bold i nettet udefra.

Christian Eriksen 7 Anden landskamp i træk med anførerbindet om armen for Christian Eriksen, der i første halvleg sendte et missil af et frispark mod det irske mål, hvilket også blev sidste afslutning for Tottenham-spilleren, der blev udskiftet i pausen for at passe på fysikken.

Yussuf Poulsen 2 En af de bedre mod Wales fredag aften, men opgøret blev aldrig spillet på Yussuf Poulsens præmisser, og han kom ofte til at se lidt klodset ud i småspillet fremme på banen. Udskiftet tidligt i anden halvleg med Christian Gytkjær.

Nicolai Jørgensen 4 Målscoreren fra Wales lagde optimistisk og målsøgende ud med en fornuftig flad afslutning, men var også tæt omgivet af mange irske defensive typer kontant. Brændte en kæmpe chance – opgørets største – alene foran mål i anden halvleg.

Martin Braithwaite 4 Kantspilleren fra Middlesbrough er bedst, når han har noget bagrum at boltre sig i, men lige præcis det efterlod irernes talstærke defensiv ikke meget af. Derfor havde Braithwaite også vanskelige betingelser for at lykkes. Prøvede efter bedste evne, men blev udskiftet i anden halvleg.

Indskiftede spillere:

Lukas Lerager 4 Skulle erstatte Christian Eriksen, hvilket selvsagt betød en anden type på midtbanen. Solidt arbejde uden dog at være i stand til at styre spillet offensivt.

Christian Gytkjær UB

Andreas Cornelius UB

Facebook
Twitter