Krauls karakterbog: Stærke danske præstationer i Cardiff

DR Sportens Andreas Kraul fremhæver både Schmeichel, Schöne og Yussuf Poulsen efter den danske sejr på 2-1 over Wales.

Nicolai Jørgensens landsholds-comeback blev en succes for danskeren. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

Der var stærke præstationer fra de danske drenge, da det fredag aften blev til en 2-1 sejr over Wales, og det afspejler sig også i karaktererne fra DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

Kasper Schmeichel: 10

Der var masser af bolde omkring Kasper Schmeichel i en første halvleg, hvor han reddede et fint spark fra Gareth Bale. Endnu bedre var redningen på frispark fra samme Bale dog i anden halvleg, og generelt viste den danske målmand sin store klasse. Er i karantæne mod Irland mandag aften efter et sent gult kort for at trække tiden.

Henrik Dalsgaard: 7

Backen i den danske højre forsvarsside var på hårdt arbejde over for en veloplagt Tom Lawrence og til tider Gareth Bale, men der blev knoklet fra Dalsgard. Ikke altid lige kønt, og han blev også oversprunget voldsomt et par gange i feltet, men til sidste fløjt knoklede nordjyden det bedste, han har lært.

Andreas Christensen: 10

Med i midterforsvaret i stedet for skadede Simon Kjær skulle ’AC’ finde ind i det velfungerende danske forsvar, hvilket lykkedes fint - bortset fra en enkelt stor placeringsfejl. Var meget stærk i luftduellerne, da Wales bombarderede Danmark i slutfasen.

Mathias 'Zanka' Jørgensen: 7

Stopperen fra Huddersfield skulle for første gang under Åge Hareide optræde uden Simon Kjær som makker fra start i en betydende kamp. Det løste han godt, dog med to markante udfald, hvoraf det ene var blandt årsagerne til den walisiske reducering til 2-1. Dog stadig en flot defensiv kamp.

Jens Stryger Larsen: 4

Offensivt indledte Jens Stryger med nogle gode løb fremad på venstrekanten, men var selvfølgelig handicappet af ikke at kunne slå gode nok indlæg med venstrebenet. Tillod lidt for mange indlæg fra sin side i anden halvleg.

Thomas Delaney: 4

Midtbanespilleren fra Dortmund kom yderst skidt fra start med flere fejlafleveringer og måtte forsøge at æde sig ind i kampen. Det kan han om nogen, og i anden halvleg skulle der kriges. Det udløste en advarsel og en karantæne mod Irland, som han med sejren nok lever fint med.

Lasse Schøne: 10

Kreatøren fra Ajax havde fået Eriksen tilbage som legekammerat, men skulle bruge lidt tid på at finde sin naturlige plads på banen og i spillet offensivt, men langsomt dikterede han på sin egen stille facon mere og mere af kampen både offensivt og defensivt.

Christian Eriksen: 7

Eriksen var i sin landskamp nummer 84 valgt som anfører i Simon Kjærs fravær, men første halvleg var ikke nogen stor oplevelse. Eriksen lagde enkelte fine afleveringer og måtte også kæmpe hårdere fysisk end andre kampe.

Yussuf Poulsen: 10

Efter en noget anonym åbning på kampen begyndte kantspilleren fra Leipzig for alvor at røre på sig mod slutningen af første halvleg, og frispilningen til Nicolai Jørgensens føringsmål var decideret fremragende. Lagde også delvist op til 2-0 målet og tog ualmindeligt godt fra både offensivt og defensivt.

Nicolai Jørgensen: 7

Første minutter i landsholdstrøjen for Nicolai Jørgensen siden det brændte straffespark mod Kroatien i VM-ottendedelsfinalen, og hvilket comeback med et fremragende løb og klinisk afslutning, da Danmark kontrascorede i første halvlegs slutfase. Strålede ikke ret mange andre gange, men målet var i sig selv godt – og vigtigt!

Martin Braithwaite: 10

Braithwaite var valgt frem for Pione Sisto på venstrekanten og valgte mere simple, men ganske effektive løsninger med et par gode indlæg og masser af arbejde og løb. Og så en tordenstøvle af en afslutning ved målet til 2-0. Godt valg af Hareide.

Kasper Dolberg: 7

Skulle ind og true i dybden i stedet for Nicolai Jørgensen, men endte også med både at modtage og trække en advarsel i hårde nærkampe. Holdt et par gange godt fast i bolden. Udmærket indhop.

Lukas Lerager: UB

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk