KRAULS KARAKTERBOG Veludført dansk arbejde ved klippen

Christian Eriksen og holdkammeraterne leverede en topprofessionel indsats over svage Gibraltar.

Thomas Delaney og Yussuf Yurary Poulsen lykønsker Christian eriksen med scoringen til 0-2. EM kvalifikationskampen mellem Gibraltar-Danmark på Victoria Stadium Gibraltar, torsdag den 5 september 2019. (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Danmark fik en storsejr over Gibraltar på 6-0 i torsdagens EM-kvalifikationskamp.

Christian Eriksen scorede to mål på straffespark, mens Robert Skov, Thomas Delaney og den dobbelte målscorer Christian Gytkjær satte de øvrige ind.

Herunder kan du se, hvilke karakterer DR Sportens fodboldkommentator har givet de danske landsholdsspillere efter pligtsejren på klippehalvøen.

Kasper Schmeichel: 7

Faktisk flot kamp af Kasper Schmeichel trods den begrænsede modstand. Målmanden havde tre suveræne aktioner, de gange Gibraltar var farlige og udstrålede enorm autoritet og mentalt overskud.

Daniel Wass: 4

Daniel Wass startede lidt overraskende på højre back. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

For første gang i næsten tre år startede Wass inde på landsholdet i en rolle som højre back. Det gav dynamik til offensiven, men også lidt problemer i højre forsvarsside. Dog ikke mere, end han ofte selv kunne rede trådene ud.

Simon Kjær: 4

Anføreren kom til kampen helt uden kamptræning efter skiftet fra Sevilla til Atalanta og virkede da også lidt rusten, hvilket blandt andet kostede en advarsel i første halvleg. Efter et frispark mere i 2. halvleg blev kaptajnen forståeligt nok skiftet ud for ikke at tage nogen chancer.

Andreas Christensen: 7

Stopperen fra Chelsea er efterhånden sikkert valg i bagkæden, hvor man ofte ikke lægger mærke til ham – hovedsageligt fordi han er velplaceret, velovervejet og velspillende.

Jens Stryger Larsen: 4

Backen i venstre side af forsvaret kom godt med frem især inden pausen, hvor venstrebenet dog ikke altid helt ville som ham i indlæggene. Fik dog lagt op til en god mulighed til Yussuf Poulsen.

Pierre Emile Højbjerg: 7

Pierre-Emile Højbjerg dominerede på midtbanen mod Gibraltar. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

En meget kontrollerende rolle var tildelt Højbjerg på midtbanen. Den løste han omhyggeligt og uden de store udfald. Kunne måske godt have løsnet et par langskud, men brugte heller ikke unødige kræfter inden søndagens kamp i Georgien.

Thomas Delaney: 10

Thomas Delaney taler til de medrejsende danske fans efter sejren. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Først og fremmest et super mål til 4-0 hamret ind af Dortmund-spilleren to dage efter sin 28-års fødselsdag, men derudover også godt hurtigt spil i flere situationer fremme af banen. Masser af dynamik og stor arbejdsradius. Fik også det første straffespark tildelt.

Christian Eriksen: 10

Christian Eriksen sparker to sikre straffespark i kassen. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Det var ganske imponerende, hvordan Eriksen i meget ydmyge rammer kunne spille topkoncentreret, professionelt og med overskud. To stensikre straffespark sat ind til måltotalen på nu 29 mål for Danmark samt oplæg og generelt en stærk indsats.

Yussuf Poulsen: 4

Angriberen fra Leipzig fik både et straffespark og publikum på nakken. Han arbejdede hårdt, men havde lidt for store bevægelser og brændte en åben mulighed inden pausen.

Robert Skov: 7

Robert Skov scorede sit første landskampsmål. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Anden landskamp fra Robert Skov var ikke mange minutter gammel, inden han scorede sit første mål for Danmark. Og så endda med hovedet. Det blev også til et kanonskud fra distancen i en god 1. halvleg. Lidt mere usynlig efter pausen, men flot kamp.

Christian Gytkjær: 7

Efter fem landskampe som indskifter startede Christian Gytkjær for første gang inde for A-landsholdet, og han fik flere gode muligheder for at komme på måltavlen før pausen. Angriberen skulle dog vente til anden halvleg på målene, men så blev de også sparket tørt ind til både 5-0 og 6-0.

Indskiftede spillere:

Mathias ’Zanka’ Jørgensen: UB

Martin Braithwaite: UB

Lasse Schöne: UB