KRAULS KARAKTERBOG 'Zanka' og Højbjerg holdt EM-kursen

Især to spillere stod ranke og roligt i den irske blæst, da EM-billetten med masser hiv og en hel del sving blev spillet i hus med 1-1 i Dublin, skriver DR Sportens Andreas Kraul.

(Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Kønt var det ikke, men det var nok: Danmark skal spille EM-slutrunde til sommer.

I et nervebetonet og chancefattigt opgør lykkedes det danskerne at hive et 1-1-resultat hjem.

DR Sportens Andreas Kraul vurderer de danske spillere således.

Kasper Schmeichel - 7

Kasper Schmeichel til pressemøde i Parken i København, torsdag den 14. november 2019.. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Målmanden satte i løbet af kampen rekord for flest minutter uden mål imod sig i landsholdsburet, men måtte dog give fortabt over for hovedstødsmålet fra Matt Doherty. Ellers gode sikre indgreb, dog med en anelse flagren og et gult kort til sidst.

Henrik Dalsgaard - 4

Henrik Dalsgaard lagde op til Danmarks enlige mål. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Hareides favorit som højre back var tilbage i startopstilling og klar til den fysiske duel i Dublin. Det fik han rigeligt brug for, mens der også var flere tilfælde, hvor Dalsgaard overvurderede sine egne tekniske evner og måtte begå frispark. Leverede et af sit livs vigtigste assist til Braithwaites scoring.

Simon Kjær - 7

Simon Kjær (4).EM Kvalifikationskamp Danmark - Gibraltar i Parken i København, fredag den 15. november 2019. (Foto: Niels Christian Vilmann/Scanpix 2019) (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Anføreren skulle efter Cornelius’ skade dække store Shane Duffy op på dødbolde, hvilket han faktisk løste fint. En del adresseløse bolde fremad banen, men også ro og vundne dueller.

Mathias 'Zanka' Jørgensen - 12

Mathias 'Zanka' Jørgensen spillede en blændende kamp i Irland. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Endnu en startplads til stopperen fra Fenerbache, der fra start virkede rolig og omhyggelig, hvilket kun blev mere og mere udtalt i takt med, at alt omkring ham blev i stigende grad hektisk. Til sidst var han stort set eneste rolige klippe, der afviste igen og igen i det danske forsvar. Stor kamp.

Jens Stryger Larsen - 2

Jens Stryger Larsen leverede en noget usikker indsats. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var fra start usikkerhed i boldomgangen hos Jens Stryger i venstre side af det danske forsvar, hvilket faktisk kun blev værre. Gav sig fult ud, men for mange dårlige afleveringer og var helt fraværende, da han skulle dække Matt Doherty op ved den irske udligning.

Lasse Schöne - 4

Lasse Schøne havde svært ved at styre spillet mod Irland. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Det kneb lidt med at styre spillet i det tætpakkede banegårdsområde midt på banen for elegantieren Schöne, der sågar tidligt i kampen måtte indkassere en korrekt advarsel for et hårdt frispark efter sit eget boldtab. Kæmpede sig godt tilbage i anden halvleg inden udskiftning med Andreas Christensen.

Thomas Delaney - UB

Thomas Delaney måtte udgå kort inden i kampen med en skade. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Uheldig aften i Dublin for den danske midtbanespiller, som allerede efter 10 minutter måtte udgå med en skade.

Christian Eriksen - 4

Eriksen savnede tydeligvis fart og selvtillid i Dublin. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Den danske 10’er var for første gang tilbage på Aviva Stadium siden sit hattrick i 2017, men fik slet ikke samme indflydelse som på hattrick-aftenen. Ikke i nærheden. Havde enkelte gode berøringer, men savnede både lidt fart og ikke mindst selvtillid, da han kunne have fået indtil flere friløbere.

Martin Braithwaite - 7

Martin Braithwaite scorede Danmarks vigtige føringsmål. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Kantspillerens fart skulle true irerne i omstillinger, men det så man kun sjældent, og lidt for ofte endte han med at skulle sætte spillet. Fodbold bliver imidlertid afgjort på mål, og den lange fremstrakte tå, som sendte bolden i nettet, sendte også Danmark til EM på hjemmebane.

Andreas Cornelius - 7

Cornelius udgik med en skade i baglåret. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den store angriber fra Parma skulle tage kampen op fysisk med de store irere både offensivt og defensivt, hvilket han egentlig kom udmærket i gang med, inden også han måtte udgå med en skade allerede i første halvleg.

Yussuf Poulsen - 4

Yussuf Poulsen knoklede som sædvanlig. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter 90 minutters hvile på bænken mod Gibraltar var Leipzig-angriberen tilbage i sin vante position i højre side af det danske angreb, hvor han knoklede på med vanlig ildhu i alle dueller. Der kom dog ikke ret meget ud af anstrengelserne og lidt for mange boldtab.

Åge Hareide - 7

Åge Hareide på pressemødet forud for kampen. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Nordmanden er statistisk set den bedste danske landstræner. To ud af to slutrunder. Bedste pointsnit, bedste målsnit. Alligevel var det på et hængende hår, kvalifikationen kom i hus i Dublin, og hans taktik vil fortsat blive diskuteret. Også selv man principielt ikke diskuterer med en vinder.

INDSKIFTEDE SPILLERE

Pierre Emile Højbjerg - 10

Danmarks Pierre Emile Højbjerg spillede en godkendt kamp. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Southampton-anføreren kom tidligt i aktion som erstatning for skadede Delaney og lagde godt ud med masser af bolderobringer og tilstedeværelse centralt på banen. Begik også fejl undervejs, men stod frem med brystet forrest, da der var allermest brug for det.

Kasper Dolberg - 4

Kasper Dolberg holdt fint i bolden til sidst i kampen. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

Angriberen fra Nice kom ind som en helt anden type end Andreas Cornelius og skulle tydeligt lige finde sig til rette i kampen. Var ved at slippe helt fri en enkelt gang og holdt ok i bolden til sidst, da der skulle tages lidt pres af.

Anders 'AC' Christensen - UB

Andreas Christensen fik ikke mange minutter til at imponere. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Chelsea-spilleren fik kun de sidste minutter på banen og får derfor ikke en bedømmelse.