KRAULS KARAKTERER Højbjerg bedste mand på sløv aften i Pristina

En enkelt spiller dumper på en tam dansk aften i årets første testkamp.

Nicolai Jørgensen er inde i en svær periode - både på klubplan og på landsholdet. (Foto: VALDRIN XHEMAJ © Scanpix)

DR Sportens Andreas Kraul roser Pierre Emile Højbjerg efter en ellers sløv dansk aften i Pristina, hvor det sluttede 2-2 mellem Kosovo og Danmark. En spiller dumper.

1

Kasper Schmeichel 4

Kasper Schmeichel efter Danmarks sene udligning. (Foto: VALDRIN XHEMAJ © Scanpix)

Den danske førstekeeper bar anførerbindet denne aften i Pristina og forsøgte på vanlig facon at dirigere holdkammeraterne både på plads og fremad. Manglede lige 10 centimeter i at nå Kosovos scoring til 1-0 og kunne gøre mindre ved nummer to.

2

Henrik Dalsgaard 00

Backen fra Brentford havde store problemer med Kosovos offensive venstre side og især lille Arnër Zenelli, hvilket medførte flere farlige gennembrud. Kom aldrig rigtig ind i opgøret og blev naturligt udskiftet i pausen med Jens Stryger.

3

Mathias ’Zanka’ Jørgensen 02

Forsvarsspilleren fra Huddersfield fik indledningsvis ryddet godt op i et par situationer, men virkede lige som resten af bagkæden en anelse tøvende og ikke 100 procent mentalt til stede i testkampen.

4

Andreas Christensen 02

Andreas Christensen fik chancen fra start mod Kosovo. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Chelsea-stopperen spiller kun Europa League og Cup-kampe for sin engelske arbejdsgiver, og man fornemmede en anelse rust med et par dårlige opspil, og så kom hverken ’AC’ eller Zanka op til Amir Rrahmani ved Kosovos mål til 1-0. Udskiftet efter en time.

5

Peter Ankersen 02

Endnu engang havde Danmark en højrebenet spiller på venstre back. Denne gang var den udfordring givet til Peter Ankersen, og det var ikke nogen succes. Han løste dog de defensive opgaver bedre end kollegerne i modsatte side, men måtte slutte med en advarsel for en halv nødbremse i en kontra til Kosovo.

6

Pierre-Emile Højbjerg 10

Danmarks Pierre Emile Højbjerg scorer til 2-2 . (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Højbjerg var med afstand den danske spiller med mest attitude i retning af at ville sætte sig på kampen. Boldene blev fordelt omhyggeligt og fornuftigt på midtbanen, og der var i 1. halvleg også en rigtig god aflevering i dybden til Nicolai Jørgensen. Målet til 2-2 i tillægstiden satte en tyk streg under, at Pierre Emile Højbjerg var kampens bedste dansker.

7

Lukas Lerager 02

I Christian Eriksens fravær på holdkortet var Lukas Lerager placeret i den offensive og delvist frie rolle på midtbanen, hvor han løb en del meter, men slet ikke var i nærheden af at have den samme mængde berøringer som Eriksen. Ikke den optimale afløser.

8

Thomas Delaney 4

Thomas Delaney i kamp om bolden. (Foto: VALDRIN XHEMAJ © Scanpix)

Delaney havde inden kampen sagt, at han i hvert fald altid hellere ville spille kampe end træne, men man savnede nu alligevel noget af Dortmund-spillerens sædvanlige vildskab især før pausen. 2. halvleg var midtbanemotoren markant bedre og fik også fyret et par langskud af.

9

Martin Braithwaite 4

Martin Braithwaite spillede ikke sin bedste landskamp mod Kosovo. (Foto: VALDRIN XHEMAJ © Scanpix)

Braithwaite har stor success i spansk fodbold lige nu og indledte også kampen med stor optimisme og iver efter at løbe i dybden og forsøge gennembrud. Der var dog langt mellem de succesfulde aktioner, men Braitwaite var hurtig i opfattelsen, da han fremtvang dansk straffespark efter pausen.

10

Nicolai Jørgensen 02

Nicolai Jørgensen ærgrer sig. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Angriberen er i gang med en problematisk sæson i hollandske Feyenoord, og det virkede som om, at lidt af det blev taget med ind på banen i Pristina. Nicolai Jørgensen mistede et skridt, da han var fri i feltet i første halvleg. Udskiftet efter en time uden at sætte et aftryk på kampen.

11

Jacob Bruun Larsen 02

Aftenens debutant i Kosovo var 20-årige Jacob Bruun Larsen, der lidt overraskende gik direkte fra at være efterudtaget til startopstillingen. Vi fik små prøver på hans antrit og direkte spil, men han var også anonym i alt for lange perioder og manglede måske lidt mod til at udfordre.

Indskiftede spillere:

12

Jens Stryger Larsen 4

Kom for en gangs skyld ind i sin naturlige højre side uden at gøre så meget væsen af sig offensivt ud over et forfejlet langskud. Kosovos scoring til 2-1 faldt i Strygers side.

13

Christian Eriksen 7

Danmarks Christian Eriksen scorer til 1-1. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Det sker kun sjældent, at Christian Eriksen bliver skiftet ind i en landskamp, men her kvitterede han så også ved at score på første boldberøring. Meget mere styr på det danske spil med 10’eren på banen. Ikke overraskende.

14

Simon Kjær 4

Den normale anfører kom også på banen med en halv time igen og sejlede først lidt rundt, men fandt sig så til rette ved siden af Zanka, indtil han i slutfasen blev sendt helt frem i jagten på en udligning.

15

Kasper Dolberg 4

Fik en halv time og kom til en stor hovedstødsmulighed, der blev sendt med kraft en anelse forbi Kosovos mål. Virkede mere hurtigt på fødderne og parat end Nicolai Jørgensen.

16

Christian Gytkjær UB

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk