KRAULS KARAKTERER Indskifterens energi var ikke nok i Parken

Pierre-Emile Højbjerg var trods en rolle som indskifter bedste dansker mod Irland, vurderer DR Sportens Andreas Kraul.

Pierre-Emile Højbjerg var bedste dansker, vurderer Andreas Kraul. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det var ikke mange danskere, der ramte topniveauet i Parken fredag aften, da Danmark og Irland delte 1-1.

Der var dog én, som viste sig en smule mere frem end resten, vurderer DR Sportens Andreas Kraul.

Åge Hareide 02

Åge Hareide efter kampen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den norske træner skal have ros for at bringe Pierre- Emile Højbjerg i spil på det rigtige tidspunkt, men udskiftningen af Martin Braithwaite i stedet for Nicolai Jørgensen undrede. Derudover virkede det mærkeligt ikke at satse med ekstra skudkraft til sidst, hvor den tredje udskiftning forblev ubrugt.

Kasper Schmeichel 7

En enkelt meget vigtig redning på et akrobatisk forsøg fra Shane Duffy blev det til for Kasper Schmeichel i første halvleg. Kunne ikke gøre ret meget ved Shane Duffys udligning til 1-1, men havde til gengæld et par vigtige redninger i slutfasen.

Henrik Dalsgaard 7

Backen fra Brentford var oppe mod mange af sine normale modstandere fra den næstbedste række, og Dalsgaard virkede til at nyde gensynet. Der var fuld appel i duellerne og gode defensive aktioner. En stærk revanche efter en problematisk kamp i Schweiz.

Simon Kjær 7

Simon Kjær og Christian Eriksen diskuterer under kampen. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

Anføreren havde godt styr på fysikken over for irerne i første halvleg, men var ukoncentreret i et par situationer, der kunne have kostet. Koncentrerede sig meget om organisationen og lod oftest andre føre bolden frem.

Andreas Christensen 7

Stopperen fra Chelsea var eneste nye navn i Åge Hareides startopstilling, og han gled problemfrit ind i forsvarskæden med ro og en vigtig styrke i luftspillet, hvor han i flere situationer fik headet godt væk ved farlige irske dødbolde. Begik frisparket, der ledte til Irlands udligning.

Jens Stryger Larsen 7

En af de bedste landskampe fra Jens Stryger i lang tid. Utrættelig indsats op og ned ad venstre sidelinje og så en sjælden assist med oplægget til Højbjergs hovedstødsmål. Balancerede på randen af krampe, men fik alligevel løbet en irsk kontra op i slutfasen.

Lasse Schöne 4

Lasse Schöne havde heller ikke sin bedste landskamp. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Ajax-spilleren begyndte lidt svagt, men kom mere ind i spillet i løbet af første halvleg fra en tilbagetrukken midtbaneposition. Manglede at blive lidt mere farlig selv fremadrettet, men bandt spillet fint sammen indtil udskiftningen med den mere dynamiske Pierre Emile Højbjerg.

Thomas Delaney 02

Midtbanefighteren var underligt fraværende i første halvleg, hvor det ikke blev til ret mange boldberøringer, men til gengæld et par grove fejlafleveringer. Mønsteret fortsatte efter pausen. På positivsiden noteres dog et par udmærkede forsøg på hovedstød.

Christian Eriksen 4

Christian Eriksen blev under kampen flere gang hårdt behandlet af de irske spillere. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Seks dage efter den tabte CL-finale med Tottenham skulle Eriksen rejse sig i den rød-hvide trøje, men det blev heller i Parken, at den danske 10’er overbeviste hverken Real Madrid eller andre 100 procent. En række udmærkede aktioner, men også nogle dårlige skudforsøg og forfejlede berøringer.

Yussuf Poulsen 7

Angriberen med de 19 mål i Bundesligaen for Leipzig var både aktiv og aggressiv fra første fløjt. Langt fra alle aktioner havde den helt rigtige retning, men Poulsen fik da udfordret og skabt nogle farlige situationer. Efter pausen blev chancerne endnu større, og mange af dem skabt af Poulsen selv. Men især en stor afbrænder med venstre ben trækker voldsomt ned.

Nicolai Jørgensen 00

Nicolai Jørgensen havde en svær aften i Parken. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Angriberen havde fået endnu en chance i startopstillingen, men lykkedes ikke med ret meget i en første halvleg, hvor der også begyndte at brede sig lidt spredte mishagsytringer på tribunerne, når Jørgensen havde bolden. I anden halvleg havde Jørgensen en suveræn stikning i dybden til Yussuf Poulsen, men det er meget lidt på 90 minutter, og der trænger til frisk energi på angriberpositionen.

Martin Braithwaite 7

En af Braithwaites største styrke er farten i fødderne, og den fik den danske venstre kant vist i flere situationer før pausen, hvor både kom til at par fornuftige flade afslutninger og var ved at skabe en stor chance på et gennembrud. Truede fortsat i 2. halvleg, hvor det undrede noget, at han skulle være første mand, som Åge Hareide skiftede ud.

Kasper Dolberg 4

Ajax-angriberen kom ind og knoklede fint for holdet samt leverede fine afspil. Blev ikke selv farlig.

Pierre-Emile Højbjerg 10

Pierre-Emile Højbjerg kom ind fra bænken og blev næsten dansk matchvinder. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nyt stærkt indhop af Højbjerg, der må kandidere voldsomt til en startplads mod Georgien mandag aften. Målet til 1-0 var fremragende, og der var hjerte og omtanke i stort set alle aktioner.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk