KRAULS KARAKTERER Stor dansk holdindsats bag historisk dansk sejr

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, deler karakterer ud til de danske spillere efter 1-0-sejren mod England.

Christian Eriksen (tv) og Thomas Delaney (th) efter førstnævntes scoring i kampen mod England. (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Sejren på Wembley kan være med til at definere Hjulmands landshold, skriver DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, der uddeler fire 10-taller – og et enkelt 2-tal – efter 1-0 over England.

Kasper Schmeichel - 10

Kasper Schmeichel. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kampe mod England og især på Wembley er ekstra specielle for den danske målmand, der har levet hovedparten af sit liv i netop dette land. Og Kasper Schmeichel lagde ekstra til sit i forvejen gode renommé på de britiske øer med specielt en enkelt fantomredning på hovedstød fra Mason Mount i 2. halvleg.

Derudover sikker i alle aktioner og fjerde rene bur på stribe for Danmark.

Daniel Wass - 7

Daniel Wass. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Fjerde start af fem mulige for Daniel Wass på højre back under Kasper Hjulmand, der igen havde et par satsede afleveringer og positioneringer, mens ellers holdt godt styr på især Marcus Rashford og hele tiden tilbød sig i offensiven frem ad banen. Skulle have scoret på en stor hovedstødschance efter pausen

Simon Kjær - 10

Simon Kjær. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Anføreren rundede landskamp nummer 100 for Danmark på det ikoniske stadion i London, og han gjorde det med endnu en flot kamp i et generelt fantastisk efterår for Kjær indtil videre. Det blev til mange vundne dueller, og så havde kaptajnen også hovedet på rette sted, da han reddede et engelsk forsøg tæt på stregen i slutfasen.

Andreas Christensen - 7

Andreas Christensen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Chelsea-stopperen kendte samtlige modstandere indgående fra sine efterhånden mange kampe i Premier League, og spillede en fin første halvleg bortset fra en enkelt situation, hvor Harry Kane slap fra ’AC’, der hev ham ned og fik sin – i øvrigt ganske imponerende – første advarsel i landsholdstrøjen i kamp nummer 36 for Danmark. Blandt andet derfor blev han skiftet ud i pausen.

Robert Skov - 2

Robert Skov. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter kampen mod Island røg Robert Skov på rundens hold i Nations League, men det ændrer ikke på, at han stadigvæk har problemer med de defensive pligter som back.

Kampen mod England blev indledt med en fejlpasning, og generelt spillede hjemmeholdet og især Mason Mount sig en del igennem i Skovs side. Derfor valgte Kasper Hjulmand at skifte Skov i pausen.

Pierre-Emile Højbjerg - 10

Pierre-Emile Højbjerg. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Tottenham-spilleren lå som defensivt dansk anker på midtbanen mellem med- og modspillere fra Premier League og befandt sig tydeligvis fremragende på Wembleys græs. Stod hele tiden korrekt placeret, erobrede bolden og gik med i opspillet. Blev lidt handicappet af et gult kort i slutningen af første halvleg, men var blandt Danmarks bedste. Advarslen udløser karantæne i næste kamp i puljen mod Island.

Thomas Delaney - 7

Thomas Delaney. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Midtbanespilleren fra Dortmund knoklede lystigt derudaf i mange fine dueller og ville også gerne fordele boldene på tværs af banen. Blev involveret i meget, men ikke altid lige vellykket frem ad banen. Dog stadig vigtig for både pres og organisation centralt.

Christian Eriksen - 7

Christian Eriksen (til venstre). (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

På sin tidligere hjemmebane og i kamp nummer 100 for Danmark scorede Eriksen stensikkert landskampsmål nummer 34 på straffespark i en første halvleg, mens han også serverede en stor chance for Pione Sisto efter pausen. Derudover dog lidt mistiming i flere situationer, men matchvinder på Wembley på et straffespark – i samme minuttal som Allan Simonsen i 1983.

Yussuf Poulsen - 7

Yussuf Poulsen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Højrekanten fra Leipzig kom efter Kasper Dolbergs skade ind som central angriber, hvor han bragede sammen med de engelske forsvarsspillere igen og igen. Det gav frispark til begge hold, og han bandt konstant de engelske stoppere, men var ikke selv farlig, da chancen en enkelt gang bød sig.

Kasper Dolberg - 7

Kasper Dolberg. (Foto: HARALDUR GUDJONSSON © Scanpix)

Den centrale danske angriber havde inden kampen ikke scoret i 364 dage for landsholdet, og han fik ikke ændret på den total trods en lovende start på kampen med et par tilløb til gode chancer. Blev sparket ned, da Harry Maguirre fik sit andet gule kort og udvisning og måtte derfor udgå efter 37 minutter.

Martin Braithwaite - 4

Martin Braithwaite. (Foto: HARALDUR GUDJONSSON © Scanpix)

Barcelona-spilleren virker ofte lidt isoleret på banen i det danske spil, men han yder sit enorme bidrag med løb i dybden og også på Wembley med bolderobringer.

Hjulmand vil dog nok snart gerne se noget målfarlighed, hvis ikke andre spillere skal presse sig på.

Pione Sisto - 7

Pione Sisto. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Glimrende indhop i stedet for Kasper Dolberg allerede fra 37. minut i første halvleg. Lagde op til en kæmpe chance til Daniel Wass, men skulle også selv have afgjort kampen til 2-0 på oplæg fra Eriksen.

Mathias 'Zanka' Jørgensen - 7

Mathias 'Zanka' Jørgensen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kom ind ved siden af Simon Kjær uden, at man kunne mærke forskel i forhold til Andreas Christensen. Det er en kæmpe kvalitet på holdet og ved Zanka, selv om en enkelt meget skidt aflevering direkte til en englænder tæller ned, på trods af at den ikke blev udnyttet af hjemmeholdet.

Joakim Mæhle - 7

Joakim Mæhle. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den danske venstreside fungerede væsentligt bedre i 2. halvleg, og selv om det var med en mand i overtal, så tæller det voldsomt til fordel for indskiftede Mæhle, der også offensivt bidrog godt.

Jannik Vestergaard - UB

Jannik Vestergaard. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fik det sidste kvarters tid på banen.

Mathias Jensen - UB

Mathias Jensen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Blev skiftet ind med to minutter igen.

Kasper Hjulmand - 10

Kasper Hjulmand. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Femte kamp som landstræner for Kasper Hjulmand – og den hidtil sværeste udebane, hvor det blev til tredje sejr inden for bare en uge. Det har været en forrygende samling i oktober for den nye landstræner – og sejren på Wembley var godt sat op, fortjent og kan være med til at definere hans kommende periode i spidsen for holdet.

Facebook
Twitter