KRAULS KARAKTERER Zanka bedst i vanviddet i Basel

Resultatet var ifølge DR Sportens Andreas Kraul markant bedre end både spillet og karaktererne på en vanvittig aften.

Det danske landshold scorede tre mål i kampens sidste ti minutter og fik et point med hjem fra Basel. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Kasper Schmeichel 2

Kasper Schmeichel jubler efter Danmarks scoring til 3-3. (Foto: GEORGIOS KEFALAS © Scanpix)

Den danske målmand lukkede hele tre mål ind og kan ikke sige sig fri for at være en smule indblandet i hvert fald i den tredje schweiziske scoring, mens der ikke var så meget at gøre ved de to første.

Henrik Dalsgaard 2

Den tidligere AaB-back åbnede med et par gode offensive aktioner, men blev så ellers trykket alvorligt tilbage af den schweiziske venstreside, der kørte godt rundt med Dalsgaard og Yussuf Poulsen. Også anden halvleg var præget af dårlige berøringer, men den afsluttende scoring til 3-3 og yderligere et godt forsøg trækker Dalsgaard op over dumpegrænsen.

Simon Kjær 4

Anføreren fejrede sin 30-års fødselsdag og landskamp nummer 87, men havde store problemer med at holde styr på sit mandskab, der også i defensiven sejlede rigeligt rundt i oprørte vande. Kjær skal dog roses markant for at holde hovedet koldt og styre holdet frem i slutfasen.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen 7

Mathias Zanka Jørgensen reducerer til 3-1 kort før tid. (Foto: FAbrice Coffrini © Scanpix)

Forsvarsspilleren fra Huddersfield måtte rydde meget op i de første 80 minutter, hvorefter han satte gang i det danske comeback med sin scoring til 1-3. Bedste dansker på en aften, hvor det - resultatet til trods - ikke sagde ret meget.

Jens Stryger Larsen 2

Backen var tilbage i venstre forsvarsside, hvilket tydeligt hæmmer det danske opspil. Derudover var der også problemer defensivt, og generelt trænger landsholdet til et nyt input på den problematiske position.

Lasse Schöne 2

Ajax-spilleren med det store tekniske repertoire lå som det defensive anker og skulle diktere spillet nedefra, men der var mærkværdigt få berøringer fra Schöne, der i 1. halvleg mest løb rundt efter de schweiziske spillere. Udskiftet.

Thomas Delaney 4

Masser af dueller, kun få gode aktioner og uden evne og mod til at vende spillet ret meget frem i banen. Fighterviljen viste sig dog vigtig i slutfasen.

Christian Eriksen 4

Længe var det ikke Eriksens landskamp. Langt fra. Men den danske 10'er blev ved med at presse og lagde i slutfasen hovedparten af de bolde, der skabte panikagtige scener i det schweiziske straffesparksfelt.

Yussuf Poulsen 4

Det begyndte sådan set glimrende de første minutter af kampen, men derefter blev Yussuf Poulsen i høj grad markeret ud af kampen og blandt andet domineret fysisk fuldstændig af stærke Manuel Akanji. Fortsatte ufortrødent med at prøve at skabe noget og fik en assist til den danske 2-3 scoring af Christian Gytkjær.

Nicolai Jørgensen 00

Nicolai Jørgensen havde endnu en svær dag i landsholdstrøjen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Angriberen spillede en nærmest Tycho Brahe-agtig 1. halvleg, hvor alt gik galt. Boldberøringer, afleveringer, placeringer. Intet gik godt, og det sluttede med en skade lige inden pausen. Alle troede, Nicolai Jørgensen skulle skiftes ud, men han fik et kvarter mere. Det blev markant bedre, men ikke nok til at bestå.

Martin Braithwaite 2

Med udgangspunkt i venstre side skulle Braithwaite true dybt og i mellemrummene samt være aktiv i genpresset, og den hurtige angriber leverede også et par potentielt farlige bolderobringer, men blev ellers ikke sat i scene før pausen. Forsvandt meget ud af kampen og var ikke farlig nok.

Indskiftede spillere:

Pierre Emile Højbjerg 4

Fik en halv time i stedet for Lasse Schöne, men startede skidt med fejlaflevering og for omstændeligt spil. Lagde dog også et godt tryk til sidst.

Christian Gytkjær 4

Ham havde schweizerne næppe forberedt sig ret meget på, men Gytkjær viste sit målinstinkt og har nu scoret for Danmark i en kvalifikationskamp.

FacebookTwitter