Kroatien sætter en stopper for den danske fodboldfest

Fredag aften tabte det danske fodboldlandshold for mænd 1-0 mod Kroatien.

Jonas Wind udlignede for Danmark med få minutter igen, men målet blev underkendt. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Så gik den ikke længere.

Efter to hæsblæsende danske sejre på to forsøg i Nations League, kom det danske landshold ned på jorden igen i tredje omgang.

Mod viceverdensmestrene fra Kroatien tabte Danmark nemlig fredag aften 1-0 på hjemmebane.

"4, 4, 4, 4-0...", lød det ellers fra de fyldte tribuner da Danmark, anført af selveste Christian Eriksen, vandrede ind på den danske nationalarena til lyden af den altid håbefulde symfoni, der lover for et dansk landshold i målhumør.

Men selvom sangen opildner til dansk festfyrværkeri og fodboldfinurligheder, formåede Kasper Hjulmands tropper ikke at leve op til optimismen fra lægterne.

Det var ellers danskerne, der startede bedst mod Kroatien.

For det var nemlig, som om Kasper Hjulmand havde bedt sine spillere om at suge til sig og lade batterierne blive ladt helt op af et fremragende, feststemt publikum i Parken.

Allerede fra kampens begyndelse pressede et energifyldt dansk landshold på for en scoring, og tæt på kom de da også ad et par omgange.

Med en millimeterpræcis stikning fandt Pierre Emile Højbjerg duracellbatteriet Joakim Mæhle i kroaternes målfelt efter 11 minutters spil. Men danskerens afslutning sad i sidenettet, og aftenens modstander kunne ånde lettet op.

Vanen tro havde Joakim Mæhle masser af fart i stængerne mod Kroatien. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Og det kunne de faktisk gøre i en rum tid.

Godt nok var det heller ikke mange sekunder, kroaterne tilbragte i Kasper Schmeichels målfelt i første halvleg, men mens godt 35.000 tilskuere fortsatte deres skønsang og skabte flotte fodboldrammer, havde Danmark nemlig svært ved at komme til de helt store chancer.

Et enkelt skud fra distancen klaskede helten fra kampen mod Frankrig, Andreas Cornelius, dog afsted kort før pausen. Symptomatisk for resten af første halvleg manglede afslutningen lige det sidste, og holdene kunne gå til pause ved status quo.

Kroatisk trumfkort gav pote

Nogen god første halvleg havde kroaterne dog langt fra spillet - og skulle de gøre sig forhåbninger om at få stoppet den danske dominans, og måske endda også få målnettet til at blafre en enkelt gang, skulle der ske noget nyt.

Og det gjorde der så også i dén grad.

Fra anden halvlegs start trådte Mateo Kovacic fra Chelsea på banen, og fik selskab af en vis herre fra Real Madrid, der har vundet flere store trofæer, end de fleste danske spillere overhovedet tør drømme om. Verdensstjernen Luka Modric.

Dirigentstokken greb de to kroater, og de dominerende danskere måtte vænne sig til et mere afvekslende, jævnbyrdigt kampbillede.

Og efter 69 minutters spil gav kroaternes indskiftning endda også pote. Et indlæg havnede for fødderne af kroatiske Mario Pasalic, der efter lidt tumult i det danske felt kunne prikke bolden gennem benene på en fremadstormende Kasper Schmeichel. 1-0. Tavshed på tribunerne.

Martin Braithwaite sendte et forsøg tæt forbi kroaternes mål i kampens afsluttende fase. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Og så fik det danske landshold travlt.

Ind kom Jonas Wind, Martin Braithwaite og Yussuf Poulsen. Alle offensive kræfter fra bænken blev sat i spil, og målchancer blev det da også til herefter.

Først trykkede Barcelona-spilleren Braithwaite af fra distancen, og få minutter før kampens afslutning var det Jonas Wind, der måtte tage hænderne til hovedet og begræde at den scoring, han netop havde sat ind, blev underkendt for offside.

Men lige lidt hjalp det, for på måltavlen stod der fortsat 1-0, og det blev der ved med indtil dommerens sidste, nedtrykkende fløjt.

Dermed lider landsholdet sit første nederlag Nations League i denne omgang. De har dog muligheden for at revanchere sig allerede på mandag, hvor Østrig gæster Parken.