Kvist og Kjær: VM eller ej, lytteren Åge bør fortsætte

Energien er god omkring landsholdet, der er inde i en opadgående kurve. Åge Hareides andel i den proces er ikke til at komme udenom.

Åge Hareide bør fortsætte som landstræner, uanset om holdet kvalificerer sig til VM, mener Simon Kjær og William Kvist. (Foto: DAVID MDZINARISHVILI © Scanpix)

Åge Hareides tropper står foran to skæbnekampe, der bliver afgørende for, om landsholdet skal med til VM i Rusland næste sommer eller ej. Men netop det spørgsmål skal ikke være afgørende for, om nordmanden fortsætter som landstræner eller ej.

Siden Hareide overtog landsholdet for mere end et år siden, har han ikke bare skabt gode resultater, men også fået holdet ind i det, spillerne selv karakteriserer som en ”opadgående” kurve.

Og netop derfor bør Hareide fortsætte som landstræner, uanset udfaldet af de kommende VM-kvalifikationskampe.

- Det har været et stilskifte, både ledelsesmæssigt og spillemæssigt. Men det er meget sort-hvidt; kommer vi til VM, vil alle sige, at det var det rigtige, og hvis vi ikke gør, ja hvad skete der så, vil folk spørge, siger William Kvist.

- Men jeg synes, der er en spændende energi omkring landsholdet, og det har der været det seneste stykke tid. På mange måde synes jeg, at skoen passer godt.

Også holdets anfører, Simon Kjær, tilslutter sig Kvists meget positive bedømmelse af Hareides første tid som landstræner.

Simon Kjær blev anfører på landsholdet, efter at Åge Hareide blev landstræner. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

- Jeg synes, det er gået godt. Det har været en utrolig spændende proces, og vi har rykket os utroligt meget. Han har en klar idé om, hvad han vil. Men han er heller ikke bange for at ændre sit spil, hvis vi for eksempel skal spille mere primitivt. Det ser jeg, som om han er resultatorienteret. Så at han skulle fortsætte, ser jeg kun som naturligt, siger Simon Kjær.

- Resultater påvirker altid beslutninger, men i min verden bør det ikke betyde det helt store i forhold til om vi kvalificere os, for der har hele tiden været en positiv fremgang. Vi arbejder med tingene og vi rykker os hele tiden.

Hareide lytter mere

Under Hareide bliver spillerne i større grad end tidligere taget med på råd, når taktikken skal lægges.

- Han er en anden ledertype. Nogle gange er han mere lyttende, og spillerne har mere at skulle have sagt. Og det har gjort, at vi har skabt en opadgående kurve.

Åge Hareides aftale med DBU udløber om et år, men han har en option på yderligere to år. En option, som han meget gerne ser udnyttet.

- Jeg synes, vi har haft en god og fin fremgang. Vi har ikke tabt en kamp i et år. Vi har spillet os tilbage i VM-kvalifikationen, og derfor er det naturligt, at jeg gerne vil arbejde videre med holdet, siger Hareide

- Jeg tror, vi kan udvikle os mere, og det er det, vi skal gøre ved siden af at vinde fodboldkampe, nemlig at blive stærkere og stærkere hele tiden.

Med to kampe tilbage af VM-kvalifikationen ligger Danmark på en tredjeplads i Gruppe E, á point med Montenegro, som landsholdet møder på torsdag på udebane.

Søndag venter så Rumænien i Parken. Begge kampe kan følges i LIGA på P3 eller i livetekst på dr.dk, og naturligvis også i fjernsynet på Kanal 5.

Facebook
Twitter