Læs al fakta om Danmark-Sverige

Her har vi opstøvet samtlige fakta, som du bør vide, inden Danmark møder Sverige i venskabskampen i Parken.

Sverige har Zlatan Ibrahimovic, men vi har Nicklas Bendtner. (Foto: Marie Hald/Liselotte Sabroe © Scanpix)

Her har vi opstøvet samtlige fakta, som du bør vide, inden Danmark møder Sverige i venskabskampen i Parken.

Generelt

- Ifølge DBU har Danmark mødt Sverige 101 gange før dette opgør. Sverige har overtaget med 45 sejre, Danmark har sejret 38 gange, mens 18 kampe er endt uafgjort. (Modsat det svenske forbund, anerkender DBU ikke kampen i La Manga den 31. januar 2000, som Sverige vandt 1-0.)

- Sidst, de to hold mødtes, var i en VM-kvalifikationskamp den 10. oktober 2009, hvor Danmark vandt 1-0 i Parken på et mål af Jakob Poulsen.

- Sidst, de to hold mødtes i en venskabskamp, var i Parken den 26. april 2000, hvor Sverige vandt 1-0 på et mål af den tidligere FCK-spiller Jörgen Pettersson.

- Sverige har ikke scoret i de sidste tre landskampe mod Danmark. Sidst, de scorede, var i EM-kvalifikationskampen i Parken den 3. juni 2008, som blev afbrudt ved stillingen 3-3. Sverige har to gange spillet fire eller flere kampe mod samme modstander uden at score. Det var mod netop Danmark fra 1913-1916 og mod Italien 1970-1979. I begge tilfælde scorede Sverige ikke i fem kampe i træk.

- Både Danmark og Sverige har vundet deres sidste tre landskampe, alle i EM-kvalifikationen.

Danmark

- Morten Olsen kvalificerede Danmark til EM-slutrunden i Polen og Ukraine ved at vinde Gruppe H. Det er anden gang han fører Danmark til en EM-slutrunde efter Portugal 2004.

- Dennis Rommedahl kan spille sin landskamp nummer 113 og dermed overhale Jon Dahl Tomasson, som den spiller med næstflest optrædener for de rød-hvide. Peter Schmeichel sidder tungt på rekorden med 129 kampe.

- Dennis Rommedahl har scoret 21 mål på landsholdet. Han ligger dermed på en delt tiendeplads over de mest scorende spillere i rødt og hvidt, side om side med Brian Laudrup og Flemming Povlsen. 

- Lars Jacobsen, Dennis Rommedahl og Christian Eriksen var med i alle otte EM-kvalifikationskampe, men ingen af dem fik fuld spilletid.

- Danmark har scoret i alle otte landskampe i 2011. Sidst, de ikke scorede, var i Århus mod Tjekkiet den 17. november 2010 (0-0).

- Nicolai Jørgensen fra Bayer Leverkusen og de to FCN-spillere Tobias Mikkelsen og Jores Okore kan få landsholdsdebut i kampen mod Sverige.

- Hvis Jores Okore kommer på banen, vil han være den første danske landsholdsspiller, der er født efter EM-triumfen i 1992. Han er født den 11. august 1992.

Sverige

- Sverige kvalificerede sig til EM ved at blive den bedst placerede toer. Det er fjerde gang i træk at Sverige kvalificerer sig til EM.

- Erik Hamrén har haft ansvaret for Sverige i 22 landskampe. Sverige har vundet 16, spillet uafgjort i tre og tabt tre gange. Hamrén har et snit på 2,32 point per kamp. Hvis man omregner alle Sveriges resultater til tre point per sejr, er der ingen tidligere svensk landstræner, der kan matche hans pointgennemsnit. Tommy Söderberg er næstbedst i sine 20 kampe fra 1998-1999, hvor det blev til 2 point i snit.

- Zlatan Ibrahimovic mangler to mål for at komme op 30 landskampsmål. Seks spillere har scoret 30 eller flere mål for Sverige; Sven Rydell (49), Gunnar Nordahl (43), Henrik Larsson (37), Gunnar Gren (32), Kennet Andersson (31) og Marcus Allbäck (30).

- Sverige har scoret i de sidste 11 landskampe siden et målløst opgør hjemme mod Tyskland den 17. november 2010.

- Den svenske landstræner Erik Hamrén trænede AaB fra januar 2004 til maj 2008 og førte nordjyderne til mesterskabet i 2007/08-sæsonen.

- Johan Wiland spiller til dagligt for FCK, mens Samuel Holmén og Johan Elmander begge har spillet for Brøndby.

- Anders Svensson er den markspiller med flest landskampe for Sverige. Han har spillet 120 landskampe, og kun målmanden Thomas Ravelli har spillet flere (143).

- Mikael Lustig spillede alle minutter for Sverige i EM-kvalifikationen.

- Hele 17 af de 20 markspillere i den svenske trup har prøvet at score for landsholdet. Kun Jonas Olsson (3 kampe), Michael Almebäck (3 kampe) og Behrang Safari (22 kampe) mangler at komme på måltavlen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk