Landsholdet bliver testet mod fodboldgigant: Møder England på ikonisk finalestadion

Der venter det danske fodboldlandshold hård modstand, når de tester EM-formen til foråret.

De danske landsholdspillere kan se frem til at spille på EM-finalestadionet, før slutrunden overhovedet går i gang. Danmark møder nemlig England i en træningskamp til foråret. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

EM-billetten blev sikret for mindre end 24 timer siden, men allerede nu er de store forberedelser i gang.

Det danske fodboldlandshold skal stå knivskarpt til EM-slutrunden på hjemmebane næste sommer, og det skal sikres gennem fire testkampe i løbet af foråret.

Og i dag ligger det så fast, at den ene bliver mod England. Det bekræfter Dansk Boldspil-Union (DBU) på sin hjemmeside.

Semifinalisterne fra VM i 2018 er en af klodens største fodboldmagter. Og så bliver det tilmed på englændernes hjemmebane, ikoniske Wembley Stadium, der ved næste sommers slutrunde kommer til at huse såvel begge semifinaler som finale.

Kampen mod England er fastlagt til den 31. marts, og landstræner Åge Hareide glæder sig allerede.

- Vi ser frem til at møde England, som jeg ser som det stærkeste landshold i verden i øjeblikket. Det bliver en vigtig test for vores hold frem mod EM, og vi glæder os til at måle os med nogle af de bedste, siger Åge Hareide ifølge DBU's hjemmeside.

Kasper Schmeichel og William Kvist ærgrer sig over Daniel Sturridges scoring, da Danmark senest gæstede Wembley i 2014. Dengang tabte holdet 0-1. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den ubesejrede stime kan stå for fald

Danmark har længe kunnet bryste sig af at kalde sig ubesejrede, og det ’rigtige’ landshold har således ikke tabt en fodboldkamp i ordinær tid siden 11. oktober 2016.

DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, medgiver dog, at stormødet med England kan betyde enden på stimen, men mener samtidig, at det kan være en pris, der er værd at betale.

- I mine øjne er det fantastisk. Så får de også lige lov til at prøve sig af på finalestadionet.

- Det er fint at kunne kalde sig ubesejret i så lang tid, men til sommer skal holdet altså toppe, og det kræver, at man bliver gearet mod de allerbedste.

- Og som Morten Bruun sagde, da jeg kommenterede med ham under VM i 2018; ’Der findes to slags fodboldspillere. Dem der har spillet på Wembley, og dem der ikke har’, siger Andreas Kraul.

Senest Danmark mødte England på Wembey var den 5. marts 2014. Dengang tabte Danmark venskabskampen med 1-0 i en kamp, der havde deltagelse af tre af de spillere, der har været med til at sende Danmark til EM i denne omgang. Nemlig Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Peter Ankersen.

England er ligesom Danmark klar til EM-slutrunden. Englænderne endte ganske suverænt øverst i holdets kvalifikationsgruppe efter syv sejre af otte mulige og med 37 mål scoret.