Landsholdet er blevet folkets hold: Det er gået fra utilfredshed til eufori

Landsholdsspillerne kan godt mærke, at optimismen er støt stigende i Fodbolddanmark.

Thomas Delaney glæder sig over, at opbakningen til landsholdet er stigende. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter en mager periode for det danske landshold med et misset EM og lange udsigter til VM i Rusland i 2018, er spillet og resultaterne for alvor vendt på det seneste, hvor Åge Hareides tropper har vundet fire kvalifikationskampe i træk.

Det er ikke sket siden 2011.

Halvtomme tribuner og piften efter kedelige 0-0-kampe er vekslet til flere udsolgte kampe i Parken og mål i massevis, hvor især 4-0-sejren i Polen for alvor sendte Danmark tilbage i tilskuernes hjerter, mener Thomas Delaney, der selv har bidraget med mål og fornemme indsatser for landsholdet.

- Polen var et vendepunkt, hvor danskerne gik utilfredse ind til kampen, men siden er det gået fra utilfredshed til kæmpe eufori. Nu er det vigtigt for os at prøve at gøre det til vores standard, så vi ikke hele tiden skal overpræstere, men holde et sundt og højt niveau, som jeg synes, vi har gjort på det seneste, siger Delaney, der scorede i kampen mod Polen.

Opbakning betyder alt

Da Danmark torsdag besejrede Montenegro med 1-0, var der fin opbakning til de danske spillere, hvor omkring 400 danske fans havde taget turen til den montenegrinske hovedstad, Podgorica.

Før den kamp spillede Danmark foran et udsolgt stadion, da Polen blev besejret i København, mens skæbnekampen mod Rumænien på søndag længe har været udsolgt.

Og den stigende opbakning er da også noget, man i landsholdstruppen mærker og sætter stor pris på.

- Det betyder meget, og inden Polen-kampen dukkede mange op og bakkede op. Så de havde ikke givet helt op. Så jeg glæder mig helt vildt meget til kampen mod Rumænien, for det er bare noget andet at spille på hjemmebane. Og så kan man også bare mærke forventningerne om, at der skal ske noget stort. Det giver et ekstra boost, siger Delaney, der bliver bakket op af Simon Kjær.

- Er der noget, vi gerne vil, så er det at spille for et fyldt stadion i Parken. Det betyder utrolig meget. Det er meget vigtigt at have den opbakning. Det er dét, der gør det ekstra fedt at spille på landsholdet. Det er en ære for os, og vi gør alt for at vinde fodboldkampe for at kunne stå med et smil på læben, som vi gør i dag. Sådan har vi det ikke altid, så det handler om at nyde det, siger landsholdsanføreren.

Danmark og Rumænien mødes søndag kl. 18.00 i Parken. Du kan se kampen direkte på Kanal 5 eller høre den i LIGA på P3.

Facebook
Twitter