Landsholdet før skæbnekampen: Vi kan ikke bruge de gode minder til noget

Minderne fra 2017, hvor VM-billetten blev spillet hjem i Dublin, kan ikke bruges til noget i aftenens kamp.

- Det er gode minder – specielt fra playoffkampen, der fik os til VM. Det er noget, vi kan bruge som et godt minde. Men vi kan ikke bruge det til mere end det, forklarer Åge Hareide. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det danske landshold var søndag aften tilbage på Aviva Stadium i Dublin – to år efter den store VM-kvalifikationsfest.

Et sted med mange gode minder, men som ikke kan bruges til meget i skæbnekampen mod Irland, mener landstræner Åge Hareide.

- Det er gode minder – specielt fra playoffkampen, der fik os til VM. Det er noget, vi kan bruge som et godt minde. Men vi kan ikke bruge det til mere end det, forklarer landstræneren, der ser frem til en ny kamp med nye 90 minutter.

Christian Eriksen og Kasper Schmeichel i baggrunden fejrer en scoring mod Irland for to år siden. (Foto: PAUL FAITH © Scanpix)

Kasper Schmeichel blev også mødt af gode minder, da målmanden trådte ind på stadionet i Dublin.

- Vi kommer ind i omklædningsrummene og har nogle rigtig gode minder derinde fra, forklarer han og konstaterer efterfølgende.

De nostalgiske minder bliver også viftet af banen af keeperen, der ikke bruger tiden på at tænke tilbage, men på at vente til opgøret mandag aften.

- Det er ikke rigtig noget, vi kan bruge til noget lige nu.

En modstander der er svær at slå

Irland er et vanskeligt og defensivt hold at spille mod. Hvis man kigger i tabellen, er der blevet scoret fire mål imod dem i syv kampe. Det er én færre end mod Danmark. De har til gengæld kun scoret seks gange i den anden ende, hvor Danmark har scoret hele 22 mål.

Hvis Irland skal forsøge at vinde opgøret, kræver det derfor mere fremadgående fodbold fra deres side, som forhåbentlig kan åbne lidt plads for de danske spillere, mener Kasper Schmeichel, der samtidigt forventer en kamp med hårdt spil.

Martin Braithwaite mellem Irlands Seamus Coleman og James McClean i 1-1-opgøret i Parken den 7 juni 2019. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Vi har haft store problemer med dem. De er meget svære at spille mod. De er fysisk hårde at spille mod, og taktisk er de meget disciplineret, så det er et hårdt hold at vinde over.

Schmeichel glæder sig dog over, at det danske landshold er et godt sted i deres formkurve, hvor danskerne har været meget svære at slå. Han tilføjer også, at danskerne skal være forberedte på, at irerne også er det bedste sted, de har været ud af alle de kampe, danskerne har spillet imod dem.

Irland kommer ikke med nyt, men noget har ændret sig

Det hårde spil kommer heller ikke som en overraskelse for Christian Eriksen, der heller ikke forventer noget nyt fra den irske modstander end de forrige opgør.

- Spillemæssigt har de nok ikke noget nyt, end det vi har set førhen. De har altid været aggressive og gerne spillet på kontra og dødbolde.

De fysiskhårde spillere er danskerne forberedte på, men der er sket en ændring i irernes holdånd, mener landstræneren.

De danske landsholdsspiller forventer endnu en hård fysisk kamp mod irerene. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

- Det er stort set de samme spillere, som har været med hele vejen. De spiller med større gejst end tidligere. De vil nok kaste sig over os, uddyber Åge Hareide.

Irland kommer måske ikke med noget nyt ifølge landstræneren, men der er dog et nyt parameter, som danskerne ikke er forberedte på. Den officielle EM-bold ’Uniforia’, der blev lanceret i november måned, tages i brug til kampen.

- Det er en ny bold, den har vi ikke prøvet endnu. Den skal vi også lige vænne os til. Der er kæmpe forskel på boldene, udtaler Kasper Schmeichel.

Danmark møder Irland klokken 20.45 – kampen kan følges i LIGA på P3 og på Kanal 5.