Landsholdet jagter Nations League-hattrick: 3 ting skal hjælpe Danmark til sejr

Danmark tager i aften hul på tredje gruppekamp, når Kroatien gæster Parken.

Det danske fodboldlandshold har fået en super start på Nations League med sejre i de første to opgør. (Foto: CHRISTIAN BRUNA © Ritzau Scanpix)

Man skulle være skør, hvis man på forhånd ikke havde solgt Danmarks første to kampe i Nations League for seks point.

En udekamp mod verdensmestrene fra Frankrig efterfulgt af en ny udebanetur til Wien mod Østrig, der havde banket Kroatien med 3-0.

Trods de svære udekampe er Danmark tophold i sin Nations League-gruppe efter to sejre på 2-1.

Fredag aften gælder det så tredje kamp i gruppespillet, når Kroatien gæster den danske nationalarena. Den tredje kamp på bare otte dage for den danske trup.

Her får landstræner Kasper Hjulmands spillere muligheden for at lægge yderligere til en glimrende start på turneringen, hvis de slår kroaterne, der senest spillede uafgjort med Frankrig.

Men skal Danmark fortsat køre solo i toppen af Nations League-gruppen og måske endda trække yderligere fra, er der tre ting, der kan blive afgørende.

Læs mere om dem herunder:

1

Parken kan booste trætte spillere

Man behøver ikke være uddannet fysioterapeut eller lignende for at vide, at fire kampe på 11 dage er en mundfuld efter en lang klubsæson.

Derfor har Kasper Hjulmand været tvunget til at rotere, og sådan bliver billedet også mod Kroatien fredag. For spillerne er mærkede.

Men det er noget, hr. og fru roligan kan hjælpe med. God stemning på tribunerne i Parken kan nemlig få spillerne til at glemme for en stund, at deres ben er lettere tærede for kræfter, fortæller den danske landstræner.

- Det giver vinger og gør, at man løber lidt hurtigere og går mod målet lidt mere. Man håber på, at man kan få banket en kasse ind, så man kan få mærket euforien, så ja, jeg tror, at det animerer spillerne til at glemme, at man er træt, siger Kasper Hjulmand om kampen i Parken.

Et eksempel på en spiller, der må have lidt ømme stænger, er Pierre-Emile Højbjerg, der har spillet fuld tid i Danmarks første to Nations League-kampe. Kommer midtbanegeneralen i spil mod Kroatien vil det være hans 58. kamp i denne sæson.

2

Indskifterne skal fortsat byde ind

Jens Stryger Larsen kom ind fra bænken mod Østrig og blev matchvinder med et langskudsmål. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

De trætte ben har det som oftest med at komme til udtryk i slutningen af kampene. Derfor har Kasper Hjulmand også gjort flittigt brug af de fem udskiftninger, han har til rådighed i Nations League-kampene. Og det er han lykkedes med.

I Paris kom den dobbelte målscorer Andreas Cornelius og to andre danskere på banen efter en times spil.

Mod Østrig skiftede Hjulmand igen tre mand efter godt 50 minutter, inden matchvinder Jens Stryger Larsen kom ind efter kvarter senere.

Det friske pust fra bænken har været afgørende indtil videre og kan også blive det mod Kroatien.

- Ting flasker sig for tiden. Vi har en rigtig god trup, hvor alle dem, der kommer ind fra bænken, er klar, når de kommer ind. Og jeg tror også, at det hænger sammen med, at der er så god en kultur i truppen.

- Man glæder sig på hinandens vegne, om man er den, der afgør kampen, eller om man sidder på bænken hele kampen, så er alle glade og støtter hinanden, siger landsholdsspiller Mathias Jensen.

3

Sammenholdet skal igen drive værket

Andreas Christensen omfavner Mikkel Damsgaard under EM-semifinalen på Wembley, efter sidstnævnte bragte Danmark foran på et frisparksmål. (Foto: Carl Recine © Ritzau Scanpix)

Han var lidt inde på det, ham Mathias Jensen. Holdet vægter højere end efternavnet bag på trøjen.

Siden EM i sommer har det danske fodboldlandshold været symbolet på sammenhold og fællesskab i tykt og tyndt.

I mandags så man det med Jens Stryger Larsen, der efter syv måneder uden spilletid blev matchvinder, inden han blev tiljublet af holdkammeraterne.

Seneste til at opleve det var forsvarsspiller Andreas Christensen, der mærkede støtten fra sine medspillere, da han frem mod Kroatien-kampen returnerede til landsholdslejren efter at være blevet far.

Sammenholdet på og uden for banen har været drivkraft for det danske landshold og bliver igen aktuelt, når Kroatien står for tur i aften.

- Vi er en god gruppe, der har været sammen i et stykke tid nu, og jeg tror, at vi ser fordelene af det nu. At det har båret frugt, siger Andreas Christensen og fortsætter:

- Vi kan skubbe hinandens grænser en smule mere. Folk dømmer ikke hinanden. Vi kan svine hinanden til på en god måde, og så snart vi kommer ind igen, er alt glemt. Det er lidt nemmere, når vi kender hinanden så godt, siger den danske forsvarsspiller.

Kampen mod Kroatien starter klokken 20.45 og kan følges i LIGA på P4, minut for minut på dr.dk eller ses på TV 2.