Landsholdet kender (stort set) allerede sine modstandere til EM

Det danske fodboldlandshold er sikker på at komme i gruppe med Rusland til EM-slutrunden.

Landsholdet skal formentlig møde Belgien ved EM. Og så enten Sverige, Finland, Slovakiet eller Wales. Den sidste modstander bliver helt sikkert Rusland. (Foto: LORRAINE O'SULLIVAN © Scanpix)

De danske fodboldherrer kan ikke bare begynde at glæde sig til at spille EM på hjemmebane, de kan også begynde at analysere flere af de modstandere, de kommer til at møde til slutrunden.

For selvom lodtrækningen til EM ved første øjekast er en lidt forvirrende størrelse, kan landsholdet allerede vide med sikkerhed, at Rusland bliver en af modstanderne. Belgien bliver formentlig en anden, mens der er større usikkerhed om den sidste modstander.

Men Rusland kan der ikke rokkes ved, og hvorfor så ikke det?

Det kan der ikke, fordi Danmark og Rusland skal være værter for gruppe B. Gruppekampene skal derfor spilles i Parken i København og Skt. Petersborg Stadium i - ja, du gættede det - Skt. Petersborg.

Belgien ligner også en EM-modstander

Hvis Rusland som forventeligt slår lilleputten San Marino i deres sidste EM-kvalifikationskamp, bliver russerne sendt i seedningslag to, mens Åge Hareides tropper ryger i seedningslag tre.

Så langt så godt. Så mangler blot at findes modstandere fra seedningslag ét og fire.

Men det øverste seedningslag ser allerede ud til at give sig selv. Her finder man hold som Italien, England, Spanien. Men alle de hold skal, ligesom Danmark, være værter ved EM, og derfor kan landsholdet ikke trække dem.

Tilbage står derfor Belgien og Ukraine.

Men da Ukraine ikke kan komme i gruppe med Rusland på grund af Uefas regel om 'forbudte holdsammenstød', der i det her tilfælde har direkte tråde til de to nationers konflikt på Krim-halvøen, er der kun Belgien tilbage.

Det skal dog tilføjes, at Frankrig stadig har mulighed for at klemme sig med i seedningslag ét og dermed blive en mulig modstander for Danmark. Det kræver dog, at Tyskland sætter point til mod Nordirland.

Fra seedningslag fire er det straks mere åbent. Lige nu er Finland en mulig modstander, men det kan også blive en af de fire nationer, der spiller sig til EM via Nations League, som først afgøres til foråret.

Der trækkes lod til EM-slutrunden den 30. november.