Landsholdet må undvære sin anfører mod Irland og Wales

Herrelandsholdet i fodbold kommer til at mangle anfører Simon Kjær på grund af en skade mod Irland og Wales. Christian Eriksen er derimod tilbage i truppen.

Simon Kjær blev for lidt over en uge siden skadet for sin klub Sevilla. (Foto: Peter Cziborra © Scanpix)

Anfører Simon Kjær er ikke med, når det danske fodboldlandshold i næste uge samles for at møde Wales og Irland i Nations League.

Det meddeler landstræner Åge Hareide på et pressemøde i Brøndby.

Kjær blev skadet i aktion for sin spanske klub, Sevilla, og har været ukampdygtig på det seneste og bliver altså heller ikke klar til de kommende opgaver for Danmark.

- Simon har været en fantastisk anfører under VM og spillet fantastisk i 2018, så det er selvfølgelig rigtig ærgerligt at undvære ham, siger Åge Hareide.

Eriksen er tilbage

Derimod er Tottenham-stjernen Christian Eriksen tilbage i truppen. Han var skadet ved den seneste samling.

- Vi må se, om Eriksen bliver anfører i Kjærs fravær. Jeg skal snakke med anførergruppen omkring holdet først, før jeg vil melde noget ud, siger Åge Hareide.

Nordmanden har været tilfreds med det, han har set fra Eriksen efter comebacket.

- Han var fremragende mod PSV Eindhoven i Champions League. Han var den Christian, som vi ved, han kan være. Jeg tror, at Tottenham har plejet ham godt og været forsigtig med ham.

- Det er også godt for landsholdet, for vi skal også passe på spillerne, siger Hareide.

Også angriberen Nicolai Jørgensen er tilbage i truppen efter at have være ude med en skade ved de seneste landsholdssamlinger.

Han har ikke optrådt for Danmark, siden han misbrugte sit forsøg i straffesparkskonkurrencen, da Danmark blev slået ud af Kroatien i ottendedelsfinalen ved sommerens VM.

Op til udtagelsen har Dortmund-kometen Jacob Bruun Larsen og FC Københavns formstærke Robert Skov været nævnt som mulige navne til A-landsholdstruppen, men begge er udtaget til U21-landsholdet.

Danmarks A-landshold møder Wales på udebane fredag den 16. november og tager imod Irland på hjemmebane i Aarhus tre dage senere. Begge opgør er i Nations League.

Forud for kampene ligger Danmark nummer to i deres gruppe med fire point.

/ritzau/

Facebook
Twitter