Landsholdsanfører: 'Vi vil levere en fest i Parken'

Simon Kjær vil i kampen mod Gibraltar give hjemmepublikummet det, de fortjener.

Simon Kjær har spillet 93 A-landskampe for Danmark. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Når det danske herrelandshold fredag aften træder ind på grønsværen på nationalstadionet i København, er det ikke kun for at vinde. Det er også vigtigt at levere en stærk præstation i den sidste hjemmekamp i EM-kvalifikationen.

Sådan lyder det fra landsholdsanfører Simon Kjær, som kræver fuld fokus fra sig selv og holdkammeraterne inden kampen mod undertippede Gibraltar.

- Det er vigtigt, at vi kommer ind med den rigtige mentalitet, og at vi er helt klar fra begyndelsen.

- Det er nemmere at skrue ned for energien, hvis du kommer ud med den rigtige indstilling, og det hele går efter planen - end det er at skrue op for energien, hvis du kommer ud og tror, at det bliver en walkover, siger Simon Kjær.

Da Danmark senest mødte Gibraltar, var der omkring 750 danske fans på stadion. De bliver her takket af Simon Kjær, Yussuf Poulsen, Christian Eriksen og Jens Stryger Larsen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det bliver sidste landskamp i Parken i EM-kvalifikationen, og midterforsvareren fortæller, at han og holdkammeraterne er taknemmelige for den opbakning, landsholdet har fået i løbet af kvalifkationen. Nu er det tid til at betale fansene tilbage.

- Vi vil gerne slutte det af med at skabe en fest til fansene i Parken. Fansene motiverer os selvfølgelig også. De skal forvente at se et mandskab, som vil give alt, siger han.

Alt bliver nemmere

Det seneste opgør mellem de to parter endte med en seksmålssejr til de rød-hvide, og Atalanta-spilleren håber på at se nogle af de samme takter fredag aften.

- Hvis vi leverer en god præstation, bliver det hele nemmere. Træningen dagen efter er bedre, og gejsten i truppen er bedre. Det hele kører.

- Derfor er det utrolig vigtigt at gå ud med den rette indstilling og levere den kamp, som alle fortjener. Også dem, der kommer i Parken og ser os, og dem, der sidder hjemme i stuerne. De skal have lidt ro på inden kampen mod Irland på mandag, for der kommer tryk på, siger han.

Landskampen mellem Danmark og Gibraltar begynder fredag kl. 20.45. Den kan ses på kanal 5 og høres i LIGA på P3.