Landsholdsangriber bomber i Bundesligaen: 'Han har en fantastisk mentalitet'

Yussuf Poulsen har allerede lavet flere mål i denne sæson, end han gjorde i hele sidste sæson.

Yussuf Poulsen jubler sammen med sine holdkammerater i Leipzig, efter at danskeren scorede til 2-0 mod Nürnberg. Leipzig endte med at vinde kampen 6-0. (Foto: Jens Meyer © Scanpix)

I sidste sæson præsterede Yussuf Poulsen at lave fem mål i 37 kampe for Leipzig. I år har danskeren allerede overgået den måltotal, og lavet syv mål i 13 kampe for sin tyske klub, der lige nu er placeret på andenpladsen i Bundesligaen.

Yussuf Poulsen synes ikke selv, at der er så meget, der har ændret sig, selvom Leipzig blandt andet har skiftet træner henover sommeren, efter Ralph Hasenhütll forlod klubben i maj.

- Jeg bliver ældre og spiller kampe på højere niveau, og så bliver man selvfølgelig også bedre, siger Yussuf Poulsen.

- Ellers er der ikke så meget, der er anderledes. Der er nogle ting, jeg arbejder med, som også begynder at bære frugt. Det er rart, når de ting man arbejder på, begynder at virke.

Den nye træner i Leipzig er sportschefen, Ralf Rangnick, der vikarierer i indeværende sæson, eftersom klubben har hentet Julian Nagelsmann ind som træner fra næste sæson. Selvom Rangnick kun vikarierer, så er det et trænervalg, der passer Yussuf Poulsen glimrende.

- Rangnick er en fantastisk type. Han er jo både vores sportschef og træner nu. Den måde han spiller fodbold på passer rigtig godt til mig og han har rigtig meget tiltro til mig. Det var også ham, der hentede mig tilbage i 2013 og han strakte sig rigtig langt for at hente mig, siger Yussuf Poulsen.

Godt arbejdsraseri

Åge Hareides assisterende landstræner Jon Dahl er også glad for den udvikling, som den tidligere Lyngbyspiller er inde i.

- Yussuf har en fantastisk mentalitet, og det kan man godt lide i Tyskland og ikke nok med det, så scorer han også rigtig mange mål. I de foregående sæsoner har han måske ikke scoret så mange mål, som han gerne ville. Men nu har han lavet syv mål i år, og det er allerede flere end han lavede sidste år. Det er rigtig positivt, siger Jon Dahl.

På landsholdet har Yussuf Poulsen stadig til gode at finde den helt store målform. Indtil videre er det blevet til fem mål i 32 kampe for Danmark, men det bekymrer ikke den assisterende landstræner.

- Yussuf har altid givet et godt arbejdsraseri. Han er svær at spille mod. Det kan godt være, at han ikke altid laver mange mål på landsholdet, men fodbold er ikke kun at lave mål, men også at tilføre holdet noget power og gejst. Han er ualmindeligt god til at sætte et pres, siger Jon Dahl.

Yussuf Poulsen får mulighed for at forbedre måltotalen i rødt og hvidt, da han er udtaget til den landsholdstrup, der skal møde Irland i Nations League den 13. oktober og tre dage senere kommer Østrig på besøg til en venskabskamp i Herning.

Facebook
Twitter