Landsholdsangriber har fundet smilet frem efter hård sæson

Nicolai Jørgensen har lært en del om sig selv efter en hård sæson i hollandske Feyenoord.

Nicolai Jørgensen har haft en sæson med op- og nedture. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Han er en stor dreng, Nicolai Jørgensen.

Men den danske angriber er alligevel vokset en smule over det seneste år, der på mange måder har været et hårdt et af slagen.

Et brændt straffespark ved VM trak tråde med ind i den netop overståede sæson, hvor en skade hurtigt gjorde det svært at følge op på en flyvende første sæson i Feyenoord.

Jørgensen nåede dog at få banket et par bolde i kassen i løbet af foråret, og derfor er det en mere selvsikker Nicolai Jørgensen, der er samlet med landsholdskammeraterne forud for Nations League-kampene mod Irland og Georgien.

- Den her sæson har været en af dem, som man lærer rigtig meget af, men som man helst ikke skal have for mange af.

Nicolai Jørgensen under træningen i Helsingør. Jørgensen nåede syv mål i denne sæson i Æresdivisionen. (Foto: THOMAS SJØRUP © Scanpix)

- Det er aldrig optimalt at være ude i fem måneder med en skade, så halter man hele tiden efter, og kommer ikke derop, hvor man gerne vil være.

- Men jeg synes også, at jeg har lært meget om mig selv, når det kommer til modgang. Jeg er 28 år, men pludselig røg jeg på bænken for en klub, som jeg syntes, jeg havde gjort det rigtig godt for, men jeg brokkede mig ikke og kørte på, og det gav pote til sidst, lyder det fra Jørgensen.

Har brug for at brage igennem

For Nicolai Jørgensen handler det nu om at se fremad. Sæsonen skal lukkes ned med et par gode kampe for Danmark, så batterierne kan blive ladet op til endnu et år i Feyenoord, som han langt fra er færdig med.

- Jeg har brug for en sæson, hvor jeg virkelig bare brager igennem, som det var tilfældet i min første sæson. Hvis jeg en dag skal væk fra Feyenoord, så vil jeg gerne have, at fansene husker mig som en af de bedste, og ikke for en sæson, hvor det gik op og ned.

- Det har været en mærkelig sæson med Feyenoord, der har været mange op- og nedture. Både for holdet og for mig selv. Så det er fedt at komme med landsholdet igen efter en god sæsonafslutning, som jeg kan tage med her og bruge til at sprede lidt godt humør, siger Nicolai Jørgensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk