Landsholdsangriber har lagt brændt straffe bag sig: 'Nødt til at komme videre'

Nicolai Jørgensen er for første gang tilbage på fodboldlandsholdet, siden sit brændte straffespark i VM-ottendedelsfinalen mod Kroatien.

Angriberen Nicolai Jørgensen har ikke været med på landsholdet siden VM på grund af en skade. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Når fodboldlandsholdet på fredag møder Wales i Nations League, kan angriberen Nicolai Jørgensen være tilbage på banen i rødt og hvidt for første gang, siden hans misbrugte straffespark ved sommerens VM i Rusland.

Som Danmarks femte sparker i straffesparkskonkurrencen mod Kroatien brændte Jørgensen, og da Ivan Rakitic efterfølgende scorede, var det lige med et dansk VM-exit i ottendedelsfinalen.

- Det er et minde, som jeg altid vil have. Jeg vil altid være sur og ked af det øjeblik, fordi det var så stor en drøm for mig og holdet, som ikke blev til noget, siger Feyenoord-angriberen.

- Når man står i det, så er det et enormt pres, og så falder man tilbage på det, man altid gør. Det eneste, jeg ville ønske, var, at jeg havde gjort noget andet. Jeg skulle bare have lukket øjnene, og sparket alt hvad jeg kunne til bolden.

Efter en skadespause med god tid til at reflektere over det skæbnesvangre straffe er Nicolai Jørgensen nu tilbage på landsholdet. Selvom VM endte med ham i en ufrivillig skurkerolle, så har han nu lagte det bag sig.

- Jeg var selv pissesur, skuffet og ked af det i lang tid. Efter nogle gode samtaler med min kone, min familie og mine venner, så bliver man nødt til at komme videre på et tidspunkt, og der er ingen tvivl om, at den der var mest skuffet i hele verden, var mig selv.

- Man bliver nervøs, pulsen stiger og man ved der er mange, der kigger. Derfor lærer man af det. Så hvis jeg er så heldig at stå i sådan en situation igen, så er der bestemt nogle ting, jeg er mere rustet til, end jeg var i sommers, siger han.

Vrede fans

Flere danske fans var heller ikke rustet til at klare et dansk VM-exit. Efter Nicolai Jørgensens brændte straffe var adskillige beskeder på de sociale medier til danskeren ikke ligefrem støttende.

DBU var endda nødt til at politianmelde flere dødstrusler, men de kritiske røster nåede aldrig spydspidsen.

- Jeg oplevede det slet ikke så slemt, som nogen gjorde det til, da jeg gik og tjekkede efter nogle dage. Jeg var ikke naive – jeg vidste godt, at jeg nok ikke lige skulle gå ind og kigge på de sociale medier lige efter. Men jeg kunne ikke finde dem på grund af alle de positive beskeder, jeg havde fået fra folk, siger Nicolai Jørgensen.

- Det var egentlig det, jeg lagde mest vægt på. Hvor seje folk var, og hvor meget de støttede mig og holdet. Det gjorde et kæmpe indtryk på mig, at folk rent faktisk brugte tid på at sige, at det ikke var okay, og at man skal støtte hinanden. Det var en megafed oplevelse.

Nicolai Jørgensen og resten af landsholdet møder Wales på fredag klokken 20.45 i Cardiff i Nations League – en kamp som du kan følge i Liga på P3.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter