Landsholdskonflikten er forbi

DBU og Spillerforeningen er nået til enighed om en aftale for de tre bedste landshold.

Landsholdskonflikten er forbi. (Foto: © Claus Bech, Scanpix)

Efter flere ugers intense forhandlinger - og flere kollaps undervejs - så er landsholdskonflikten forbi. DBU og Spillerforeningen er nået til enighed om en aftale der gælder for herrelandsholdet, U21-landsholdet og kvindelandsholdet.

- Det er en forløsning. Det har været utroligt vigtigt at komme frem til en fælles aftale for landsholdene, siger DBU's adm. direktør Claus Bretton Meyer i forbindelse med præsentationen af aftalen.

Aftalen løber til 2018 for herrelandsholdets vedkommende og til 2017 for de to andre hold, der spiller slutrunder i ulige år.

Der er tale om en kollektiv aftale, hvor DBU opnår den ønskede besparelse på 17 procent - eller cirka tre millioner kroner. Det glæder naturligvis DBU's administrerende direktør Claus Bretton-Meyer.

Spillerforeningen er stadig mellemled

På den anden side er Spillerforeningens direktør Mads Øland glad for, at Spillerforeningen fortsat kan varetage en rolle i forbindelse med landsholdsspillernes kommercielle aktiviteter.

- Løsningen er at vi er mere til stede omkring landsholdet, sådan at vi kan reagere hurtigt. Spillerne vil gerne have, at vi sikrer at det, de stiller op til overholder de aftaler, der bliver lavet. Samtidig vil vi gerne være med til at sikre at kommunikationen gå hurtigt. Jeg ror, vi har fundet en løsning der tilfredsstiller alle i det spørgsmål.

Allerede i de kommende uger skal de tre landshold i aktion. Herreholdene spiller to testkampe hver i marts mens kvinderne spiller en enkelt i april.