Landskamp: Det skal du holde øje med i aften

DR-kommentator Andreas Kraul holder især øje med Christian Eriksen, Nicklas Bendtners afløser og Nicolai Stokholm i aftenens testkamp mod Slovakiet.

Nicklas Bendtner risikerer at være ude med karantæne i kampen mod Tjekkiet. Men i aften får han en halvleg - og det bliver spændende at se, hvem der afløser ham. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Landsholdet skal i gang med kvalifikationen til VM og varmer op med en testkamp mod Slovakiet i aften.

Den kan du se på TV2 eller høre på P3, hvor DR Sportens Andreas Kraul kommenterer fra Tre-For-Park i Odense.

Her er tre ting, som Kraul især vil holde øje med i aften:

Christian Eriksen; Han blev aldrig den offensive iscenesætter, som vi havde håbet på til EM. Det kan der være mange forklaringer på - han havde haft en lang sæson, spillet U21-EM, havde ikke haft ferie, og så er han jo en ung mand. Men hvis Danmark skal til VM, så skal Christian Eriksen sættes i scene og sætte sig selv i scene på landsholdet Nu får han nok kun 45 minutter i aften, men det bliver spændende at se, hvor han står.

Nicklas Bendtner

- eller rettere sagt "ikke-Bendtner." For hans underbukser sætter et stort tema for her kamp. Det er stadig tvivlsomt, om han kan være med til kampen mod Tjekkiet (VM-kvalifikation den 8. september, red.) pga. sagen om underbukserne under EM. Han spiller 1. halvleg i aften, og så bliver det Nicklas Helenius eller Kasper Lorentzen, der afløser ham. Helenius er en Bendtner-light, mens Lorentzen er en helt anden type. Det kan selvfølgelig også være, at Morten Olsen prøver dem begge. Det bliver interessant at se, hvordan løsningen på den problematik bliver og hvilke signaler, landstræneren sender.

Den centrale midtbane

: Wiliams Kvist og Niki Zimling har sat sig på de to pladser og spillede godt til EM. Men nu er Nicolai Stokholm kaldt ind, og jeg er sikker på, at han får en halvleg. FC Nordsjælland-anføreren har rundet de 36 år og har ikke spillet på landsholdet i seks år. Og det bliver altså sjovt at se en spiller, der er gammel nok til oldboys-fodbold, vise de unge, at han godt kan lege med - og at han i øvrigt er træt af at blive kaldt morfar. Han har den fordel, at han kan gå ind og spille fuldstændigt frit, fordi han ikke har noget at miste.

Følg med i aften og find ud af hvordan det går med de tre temaer. Kampen fløjtes i gang klokken 20:15.

Og kom gerne med dit bud på kampen og hvilke ting, du vil holde øje med, herunder.

 

Facebook
Twitter