Landstræner Åge efter frustrerende uge: ’Forholdet med mine spillere er uændret’

Landsholdet er samlet igen, efter konflikten er sat på pause, og kemien mellem Åge Hareide og landsholdsstjerner er uændret.

Landstræner Åge Hareide, Simon Kjær og Kasper Schmeichel efter 1/8 finalen og straffespark mellem Danmark-Kroatien på Nizhny Novgorod Stadium den 1 juli 2018.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det har ikke været en nem uge for nogen. Fans, spillere og DBU har revet sig i håret en del gange, og det har landstræner Åge Hareide også.

Planen var nemlig en god testkamp mod Slovakiet før det vigtige opgør mod Wales på søndag. Konflikten satte dog som bekendt en stopper for det, og det bremsede hele processen.

- Ugen har været frustrerende. Vi vil meget gerne komme i gang efter VM i Rusland med at få lidt tid til at lade det synke ind. Vi har et godt udgangspunkt med det, vi lavede der. Derfor er det synd, at vi bliver stoppet på den måde med en usikkerhed, siger Åge Hareide.

Åge Hareide rejste ikke med ’vikar-landsholdet’ til Slovakiet og fulgte i stedet kampen fra København. Det var et klart ønske fra ham selv ikke at være med der, som DBU valgte at efterkomme.

- Jeg er meget glad for, at DBU accepteret mit ønske om ikke at have ansvar for andre hold, end det jeg har allerede. Fordi jeg skal også kunne se drengene i ansigtet. Man må stå tilbage for demokratiet i stedet for at råbe og skrige. Det har ikke ændret forholdet mellem spillerne og mig. Det er stadig det samme, forklarer Åge Hareide.

Selvom det har været en uge fyldt med frustrationer, hvor tankerne er løbet igennem hovedet på landstræneren, så har det ikke ændret hans syn på, at han gerne vil træne landsholdet. Og en tanke om, at problemerne ikke skulle være løst, når den midlertidige aftale udløber, har ikke ramt ham.

- Så langt har jeg faktisk ikke tænkt. Jeg har en tilpas stærk tro på forhandlerne til at tro, at de er færdige i september-måned. Også baseret på de erfaringer, som vi nu har haft. Der kan ikke være så mange punkter tilbage, at vi skal bruge endnu en kamp på at få tingene på plads, siger Åge Hareide.

Vil gerne træne sit hold

Søndag venter Wales i det danske landsholds første kamp i Nations League. Det kan være det første skridt mod en hurtigere vej mod en EM-billet til sommeren 2020.

I Danmarks gruppe er udover Wales også Irland. De to hold mødtes torsdag, hvor det endte med en walisisk sejr på 4-1.

- Vi havde forberedt os godt på Slovakiet, men det endte jo så med, at vi kunne kaste papirerne ud. I stedet har vi fundet papirerne frem til Wales-kampen. Det har været svært at forberede sig på dem, fordi de kun har spillet træningskampe indtil i går. Det var først kampen i går, hvor vi kunne få dem studeret endnu mere nøje, siger Åge Hareide.

- Det mest irriterende for mig har været, at man har lyst til at træne sit hold som fodboldtræner, så man kan blive ved med at gøre det så godt som muligt med de danske drenge, siger den danske landstræner.

Kampen spilles klokken 18.00 på søndag. Den kan følges i LIGA på P3, herinde på dr.dk/sporten på tekst eller ses i fjernsynet på Kanal 5.

Facebook
Twitter