Landstræner Hareide: Bendtner er som skabt til de store kampe

Åge Hareide har efterudtaget en varm Nicklas Bendtner, der kan blive den afgørende joker i VM-kvalifikationsgyseren mod Polen.

Humøret fejler intet i landsholdslejren i Helsingør, hvor Nicklas Bendtner efter to års pause igen er blevet indkaldt.. (Foto: © Anders KjæRbye, Scanpix)

29 mål i 74 landskampe.

Under normale omstændigheder ville sådan en statistik være lig med en automatisk udtagelse til landsholdet, men i tilfældet Nicklas Bendtner forholder det sig lidt anderledes.

Amagerkaneren har ikke været med i landsholdsregi siden 2015, hvor han var med i playoffkampene til EM, hvor Danmark blev ekspederet ud af Sverige, og angriberen blev i første omgang heller ikke udtaget til de kommende VM-kvalifikationskampe mod Polen og Armenien.

Klubkarrieren har ikke ligefrem kørt på skinner, men efter skiftet til norske Rosenborg har Nicklas Bendtner ramt et så fornuftigt niveau, at han nu er blevet indkaldt til landsholdet efter afbud fra RB Leipzig-spilleren Yussuf Poulsen, der er blevet skadet.

Landstræner Åge Hareide er tilfreds med Nicklas Bendtners udvikling i Rosenborg, og antyder desuden en synsk evne i forhold til skader på landsholdet.

- Intuitivt tog jeg turen til Trondheim for at se Nicklas Bendtner an mod Ajax. Der gjorde han det rigtig godt. Det forstærkede kun min opfattelse af, at han har set bedre og bedre ud i sin tid i Rosenborg, siger nordmanden om sin Yussuf Poulsen-afløser, der scorede i Europa League-kvalifikationskampen mod Ajax, som Rosenborg trak sig sejrrigt ud af.

Afbudsjoker

Nicklas Bendtner kan nu blive Hareides joker mod Polen fredag aften.

- Det kan han blive, ja. Han er jo faktisk en spiller, der er skabt til de store anledninger. Der er han lidt eventyrlig. Han kan lave mål i de allervigtigste kampe mod de største nationer. Det er noget, vi har i baghovedet, siger Åge Hareide.

- Det er meget fint at have en mand med stor erfaring, der kan komme ind og gøre en forskel.

Danmark møder Polen fredag aften og drager derefter til Armenien, hvor Åre Hareides mandskab skal i kamp mandag.