Landstræner Hareide forsvarer udskældt angriber: ’Han er vores foretrukne på toppen’

Åge Hareide forsvarer Nicolai Jørgensen, der er tilbage på landsholdet, og han mener, at pressen har været for hårde mod ham.

Landstræner Åge Hareide og Nicolai Jørgensen har haft en snak om, hvad der skete til VM. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Jagten efter en syndebuk er et hyppigt tema i holdsport, og det er selvfølgelig også tilfældet, når snakken falder på det danske fodboldlandshold. Specielt efter nederlaget til Kroatien ved VM var det et samtaleemne, og for mange pegede pilen mod Nicolai Jørgensen.

Den danske angriber brændte blandt andet et straffespark i straffesparkskonkurrencen mod kroaterne og forlod turneringen uden at have scoret et mål. Det var i manges øjne ikke godt nok af den danske frontløber.

Landstræner Åge Hareide ser dog anderledes på tingene. Han er glad for, at Feyenoord-angriberen nu er tilbage på landsholdet, og de to har snakket om VM.

- Jeg snakkede meget med ham om det, og jeg synes også, at pressen har været slemme ved ham. De var lidt hårde ved ham. Det virker som om, det er en hård plads at være 9’er på landsholdet. Du får kritik, når du ikke laver mål, og du skal ligesom lave mål på stribe for at være inde i varmen, forklarer Åge Hareide.

- Men han laver et godt stykke arbejde for os på landsholdet. For eksempel hans oplæg til Christian Eriksen på 1-0-målet mod Australien (til VM, red.) var en fantastisk præstation. Nicolai (Jørgensen, red.) gør mange ting, som vi ønsker, han skal gøre, og jeg er meget tilfreds med ham. Så længe han er frisk, så er han den foretrukne 9’er, siger nordmanden.

Dermed kan man formentlig forvente, at Nicolai Jørgensen vil være at finde på angriberpladsen, når Danmark møder Wales i Cardiff den 16. november.

Det vil være angriberens første kamp i Nations League, da han ikke har spillet for landsholdet siden VM-slutrunden – en beslutning Nicolai Jørgensen faktisk selv tog.

- Nicolai (Jørgensen, red.) har været skadet her efter VM, og det har forstyrret ham meget. Sidst jeg havde en snak med ham, var han ikke helt klar til at være med, da han gerne vil have nogle kampe under bæltet. Det forstår jeg godt, og nu er det en frisk og veloplagt Nicolai Jørgensen, som jeg har taget med. Jeg er helt overbevist om, at han vil komme tilbage og vise sig fra sin gode side, lyder det fra Åge Hareide.

Danmark spiller to landskampe i den kommende landsholdsperiode. Begge kampe er i Nations League mod Wales på udebane og Irland hjemme i Aarhus.

Facebook
Twitter