Landstræner Hareide: ’Nørgaard er fremtidens mand’

Der venter et spændende arbejde med at skabe en ny konstellation på den danske midtbane, siger Åge Hareide.

Landstræner Åge Hareide ser frem til at genopbygge den danske midtbane. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Landstræner Åge Hareide udtog mandag sin første herrelandsholdstrup siden VM i sommer. Med i hatten var midtbanespilleren Christian Nørgaard, der denne sommer er skiftet fra Brøndby til italienske Fiorentina.

Hareide ser et stort lys i Nørgaard, men den 24-årige midtbanespiller skal først lære tingene at kende på landsholdet. Derefter kan han blive en vigtig mand for Danmark fremover.

- Han er definitivt en fremtidens mands. Han må gå sin læretid som alle andre unge spillere. Erfaring er rigtig vigtig. Han har gjort det godt på U21-landsholdet og i Brøndby. Jeg håber, han får spilletid i Fiorentina, så han kan udvikle sig endnu mere. Det er nødvendigt i international fodbold, siger Åge Hareide til DR.

- Vi skal første og fremmest lære ham principperne i, hvordan vi spiller. Der er altid forskel på klubhold og landshold. Vi skal se på, hvilket samarbejde han kan indgå i på midtbanen. Det er altid de allerbedste spillere, der skal spille sammen. De skal også passe sammen. Det er vigtigt med et kollektiv, der forstår og arbejder for hinanden.

Genopbygning af midtbanen

Siden VM er både William Kvist og Michael Krohn-Dehli stoppet på landsholdet, og dermed er der nogle huller på midtbanen, som skal fyldes ud. Det arbejde ser Åge Hareide frem til.

- Det bliver spændende, at vi skal skabe en ny midtbanekonstellation. Det er meget, meget vigtigt at få midtbanen til at fungere. Ved VM gjorde vi det bedst mod Kroatien, og det er mest spændende for os at få det offensive omdrejningspunkt til at fungere. Vi skal arbejde hårdt for at få vores offensive spil til at fungere bedre, siger Åge Hareide.

Danmark møder Slovakiet 5. september i venskabskamp, mens 9. september går løs mod Wales i den nye internationale turnering Nations League.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk