Lars Høgh tilknyttet landsholdet

Landsholdets målmænd kommer fremover under vingerne på den erfarne Lars Høgh. - En spændende opgave, siger OB-legenden.

Lars Høgh, der i mange år viste klassen for OB, bliver målmandstræner på landsholdet. (Foto: Søren Steffen © Scanpix)

Lars Høgh er ny målmandstræner på det danske A- og Ligalandshold. Han overtager jobbet efter Jørgen Henriksen, der for nyligt trådte tilbage efter 11 år i jobbet.

- Det er en spændende opgave, som jeg har fået lov at sætte mit personlige præg på, siger Lars Høgh, der mener at DBU fremover skal have en mere central rolle i målmændenes fodboldmæssige udvikling.

- Hensigten med min trænerfunktion under landsholdssamlingerne udvides med en coachingfunktion for målmændene mellem samlingerne. Vi skal definere en udviklingsplan for hver enkelt målmand, og der skal arbejdes langsigtet, så landsholdssamlingerne kan bruges til at fokusere på de forestående opgaver, siger Lars Høgh. En mand der udover at have spillet 817 førsteholdskampe for OB også har optrådt otte gange på landsholdet over en periode på 12 år.

Et populært valg

Det er ikke bare et oplagt valg at ansætte Lars Høgh, men også et populært valg. Høgh er en vellidt personlighed i dansk fodbold, og det mærkes hos DBU, hvor generalsekretær Jim Stjerne Hansen er yderst tilfreds med beslutningen.

- Jeg er glad for at have fået en aftale på plads med Lars Høgh. Han har en enorm personlig erfaring fra højeste niveau, og har gennem de senere år også skabt sig en karriere som træner for nogle af vores bedste målmænd, siger Jim Stjerne Hansen med henvisning til Thomas Sørensen, Jesper Christiansen og Stephan Andersen, som Høgh har arbejdet med i deres klubber m.m.   Også landstræner Morten Olsen er tilfreds:

- Jeg vil ønske Lars velkommen i trænerstaben. Han behøver vel ingen nærmere introduktion. Vi kender ham både som spiller og træner, og vores nuværende keepere kender ham også som målmandstræner. Så vi er opmærksomme på, hvilke kompetencer, vi får tilført trænerstaben på A-landsholdet og Ligalandsholdet, siger Olsen.

 

FacebookTwitter