Lars Løkke om fodboldkaos: 'Jeg har stor respekt for John ’Faxe’

Statsministeren vil ikke blande sig i konflikten, men situationen om nødlandsholdet i aften kalder han for ”komisk og lidt tragikomisk”.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen roser John "Faxe" Jensen midt i fodboldkaos. (Arkivfoto) (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

- Det er meget, meget trist. Men jeg har stor respekt for John ’Faxe’ og hans attitude, da han holdt pressemøde i går, og den kærlighed, han har til fodbold.

Sådan siger statsminister Lars Løkke om situationen i dansk fodbold, hvor DBU og landsholdsspillerne er i dyb krise om forhandlingerne af en ny kontrakt. En konflikt, der har betydet, at Danmark i aften stiller til kamp mod Slovakiet med et hold bestående af spillere fra lavere divisionsrækker og futsal-spillere.

I aften vil den tidligere landsholdshelt John ’Faxe’ Jensen stå på sidelinjen som vikarierende landstræner, da Åge Hareide ikke skal stå i spidsen for et landshold, han ikke har udtaget.

På et pressemøde i går sagde den midlertidige landstræner, at han har stor kærlighed til landsholdet, og at han bare håber, at den 'lortesag' bliver løst hurtigst muligt.

Lars Løkke vil ikke blande sig i den verserende konflikt, men situationen om nødlandsholdet i aften kalder han for ”komisk og lidt tragikomisk”.

- Jeg har stor respekt for de drenge, der forsøger at forsvare Dannebrog i aften, men den bliver nok svær.

Hvad tror du, resultatet af kampen bliver?

- Man skal altid håbe på en sejr, men nogle gange ligger det bedre end andre. Det bliver nok svært i aften, siger statsministeren.

- Nu håber jeg bare, at de snart får løst den konflikt hurtigt, for vi har brug for at have et landshold. Det danske landshold er blevet ranket som det niende bedste, og det skulle da gerne afspejle sig i vores opstilling, uanset hvilken kamp vi spiller.

Test din viden om det alternative landshold her.