Linigers karakterbog: Eriksen og to holdkammerater strålede mod Wales

Der er generelt gode karakterer til herrelandsholdet efter en vellykket start på Nations League.

(Foto: SCANPIX © Scanpix)

En landsholdsuge i konfliktens tegn sluttede med en fin fodboldkamp, da Danmark i Aarhus slog Wales med 2-0. Den dobbelte målscorer Christian Eriksen ender i toppen af karaktererne sammen med en suverænt spillende Mathias ”Zanka” Jørgensen og Lasse Schöne, mens Pione Sisto dumper på den liste, som DR Sportens fodboldkommentator Henrik Liniger har sat sammen.

Kasper Schmeichel – 7

Fik et slag under opvarmningen men virkede ikke specielt hæmmet. Fejlfri kamp af Schmeichel med et par fine redninger undervejs.

Henrik Dalsgaard – 7

Viste sig fra sin sædvanlige stabile side og fik tilbudt sig fint offensivt. Aggressiv i nærkampene og virker til at vokse fra kamp til kamp i rollen som landsholdets faste højre back. Fint oplæg til 1-0 målet.

Simon Kjær – 7

Rejste sig hurtigt efter Bales frisparks-hammer i hovedet, og den situation er den danske anfører i en nøddeskal. Han er umulig at slå ud. Vandt samtlige dueller og - trods et par skæverter fremad - en flot kamp af anføreren.

Mathias ”Zanka” Jørgensen – 10

Var foretrukket som dansk midterforsvarer foran Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, og det forstår man godt. Zanka var en af Danmarks allerbedste i kampen. Afklaret i alle handlinger og lavede stort set ikke nogen fejl.

Jens Stryger Larsen – 4

Var hårdt beskæftiget i 1. halvleg, hvor han skulle dække den danske venstreside af næsten alene. Fik mere hjælp efter pausen og fik derigennem løftet sit spil betydeligt.

Lasse Schöne – 10

Schöne boltrede sig på den danske midtbane efter behag. Boldsikker og med masser af rigtige beslutninger spillede han en landskamp med samme kvalitet som man ofte ser ham have hos Ajax.

Thomas Delaney – 7

Fin kamp af Delaney, med fokus på nærkampene. Gik ind og tog slagsmålet på midtbanen og med sine vundne dueller skabte han plads til Schöne m. fl. Var tæt på at score med en spektakulær helflugter.

Yussuf Poulsen – 4

Viljestærk kampe af Poulsen, men han stod alligevel ikke helt klart frem i billedet på et velspillende dansk hold. Lidt for mange mislykkede aktioner trækker ned på et 4-tal.

Pione Sisto – 00

Trods en fin afslutning mod mål til sidst, må det blive dumpet for Pione Sisto, som ikke lykkedes med noget som helst andet i en forfærdelig første halvleg, hvor fejlene stod i kø. Flået ud i pausen.

Christian Eriksen – 10

Danmarks helt store stjerne var tilbage i den vante hovedrolle på landsholdet efter sin lidt blege VM-præstation. Var med i det meste offensivt, og de to mål understregede klassen. Med Eriksen i denne form kommer Danmark med til EM 2020.

Martin Braithwaite – 4

Manglede lige det sidste for at brænde helt igennem, men bestemt en god kamp af Braithwaite, hvis hurtighed gav Wales-forsvaret store udfordringer.

Viktor Fischer – 7

Ind i anden halvleg i stedet for den skuffende Sisto, og han var en klar forstærkning for holdet. Fyldt med selvtillid og lyst til at udfordre – også selv om ikke alt lykkedes. Holder han sin gode form, så ligner han en starter mod Irland om en måned.

Andreas Cornelius - UB

Åge Hareide – 10

Landstræneren fik et utaknemmeligt job med at skulle forberede sit hold på en vigtig kamp med bare to dages varsel. Den rutinerede nordmand fik dog sat holdet fint op, og tog mange rigtige valg – ikke mindst Zanka i midterforsvaret var godt set. Hareide og holdet må håbe på bedre arbejdsvilkår næste gang.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter