LISTE Ingvartsen overgår Møller: Her er de mest scorende på U21-landsholdet

Med sit mål mod England tirsdag aften blev Marcus Ingvartsen den mest scorende i U21-landsholdets historie.

Marcus Ingvartsen er nu den mest scorende i U21-landsholdstrøjen foran blandt andre Peter Møller og Thomas Kahlenberg.

Der var ikke meget mindeværdigt over U21-landsholdets nederlag på 5-1 til England tirsdag aften. Og så alligevel.

Danmarks enlige målscorer, Genk-angriberen Marcus Ingvartsen, blev nemlig den mest scorende spiller i U21-landsholdets historie, da han gjorde det til 2-1.

Ingvartsen overgår dermed Peter Møller, der i mange år havde titlen alene.

Herunder har vi kigget på, hvem der ellers har været usædvanligt skarpe i den røde og hvide ungdomslandsholdstrøje.

5. Thomas Kahlenberg – 10 mål

Thomas Kahlenberg nåede at spille 47 kampe for A-landsholdet og var blandt andet med til VM i 2010. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Kun få spillere har optrådt flere gange på U21-landsholdet end Thomas Kahlenberg. Hele 26 gange repræsenterede den mangeårige Brøndby-spiller U21-landsholdet og formåede – måske lidt overraskende – at score hele 10 mål på vejen.

De mange mål gav i 2004 Kahlenberg titlen som årets spiller på U21-landsholdet. Samme år fik Kahlenberg debut på ’de voksnes landshold’, hvor han siden nåede at spille 47 kampe, dog med en væsentligt lavere målfrekvens. Kahlenberg scorede 5 mål for A-landsholdet.

4. Tommy Bechmann – 11 mål

Tommy Bechmann scorer her et af sine 11 U21-landsholdsmål i en kamp mod Bosnien. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Hvis der var noget, Tommy Bechmann fik vist frem på U21-landsholdet, var det angriberens målnæse. Bechmann var simpelthen forrygende kørende på U21-landsholdet, hvor han næsten scorede, hver gang han trak landsholdstrøjen over hovedet. 11 mål blev det til i 15 kampe.

Bechmann er imidlertid også en af mange eksempler på spillere, der har vist endog meget lovende takter på U21-landsholdet, blot for aldrig at slå igennem på A-landsholdet. Faktisk lykkedes det ’kun’ for Bechmann at få tre kampe på Liga-landsholdet, men aldrig på ’det rigtige landshold’.

3. Nicolai Brock-Madsen – 12 mål

Nicolai Brock-Madsen, i midten, var i 2015 med U21-landsholdet til EM i Tjekkiet, hvor holdet nåede semifinalen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Hvad er der egentlig blevet af Nicolai Brock-Madsen? Den tårnhøje angriber med den rimeligt raffinerede teknik røg fra Randers til den engelske klub Birmingham for tre år siden. Skiftet kom på baggrund af de gode takter, som Brock-Madsen havde vist i Randers, men ikke mindst de mål, han bankede i kassen for U21-landsholdet. Her lykkedes det ham at score 12 mål i 22 kampe.

Opholdet i Birmingham er dog aldrig blevet nogen succes, og han er nu for tredje sæson i træk blevet udlejet. I denne omgang til den skotske klub St. Mirren, hvor han endnu ikke har scoret.

2. Peter Møller – 16 mål

Peter Møller jubler efter en scoring af Christian Poulsens i sejren over Kazakhstan i VM-kvalifikationen i 2003. I alt nåede Møller at spille 20 A-landskampe. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

I starten af 90’erne var Peter Møller usædvanligt hot for det danske U21-landshold. 16 kasser fik Møller hamret i buret i 22 optrædener.

I samme periode viste Møller sig som en af de fremmeste målscorere i den danske række, hvor han efter mål for AaB, FC København og Brøndby skiftede til hollandske PSV. Møller lykkedes dog aldrig på samme måde i udlandet, som han gjorde herhjemme, hvor han til dato er den tredje mest scorende spiller i Superligaen med 135 mål.

På A-landsholdet spillede Møller 20 kampe og scorede 5 mål.

1. Marcus Ingvartsen – 17 mål

Arvtageren og den tidligere rekordholder i fin forening. (Foto: Johan Haarløv DR Sporten)

Det kører ikke for Ingvartsen i den belgiske klub Genk, men på U21-landsholdet er han stadig skarp.

Målet mod England tirsdag aften gjorde ham til den mest scorende spiller på U21-landsholdet, hvor han nu har scoret 17 mål i 24 kampe, og den oplevelse kan man håbe, vil sparke noget livskraft ind i hans ophold i Belgien.

Ingvartsen, der blev kåret til årets talent på U21-landsholdet i 2016, blev efter flotte præstationer i FC Nordsjælland og på U21-landsholdet købt af Genk for to år siden for et beløb, som anslås til at være i underkanten af 40 millioner kroner. Men Ingvartsen har endnu ikke slået igennem, men blot scoret otte mål i 32 optrædener.

Facebook
Twitter