Live-Åge skaber glæde i AaB

Åge Hareide har haft travlt i sin første uge som dansk landstræner.

Det er vigtigt for Åge Hareide at se fodbold på stadion i hele Danmark. Her træner han Malmø FF. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

To guldmedaljer i Superligaen og en triumf i pokalturneringen er det blevet til for AaB siden 2004.

Alligevel har de savnet noget de seneste 12 år i det nordjyske: At se den danske landstræner slå bagdelen i sædet på tribunerne til en superligakamp på Nordjyske Arena.

Morten Olsen var nemlig en sjælden gæst.

- Det er ved at være mange år siden. 12 år eller lignende, husker AaBs sportsdirektør, Allan Gaarde.

- Det er i hvert fald et stykke tid siden, at Danmarks A-landstræner har været til en superligakamp på Nordjyske Arena.

Spillerne er bedre live

Men nu er ventetiden ovre.

For da AaB fredag spillede hjemme mod OB i Superligaen, slog Danmarks nye landstræner, Åge Hareide, vejen forbi Nordjylland. Og det glæder Allan Gaarde.

- Jeg synes først og fremmest, at det er et godt signal til Fodbolddanmark, at han vægter Superligaen og kommer rundt på de forskellige stadions. Jeg er helt sikker på, at vores spillere præsenterer sig endnu bedre, når man ser dem live i Aalborg, siger han.

I Nordjylland på fjerdedagen

Åge Hareide vil ikke udtale sig om Morten Olsens ageren, men for ham er det vigtigt at se fodbold på stadion i hele Danmark. Han var blandt andet også til stede, da FCK mødte Esbjerg i Parken i søndags, og da FC Midtjylland vandt 2-1 hjemme over Manchester United i Europa League.

- For min del handler det om at se fodbold live, fordi man får en bedre oversigt over kampen og spillerne, når du ser dem live end i fjernsynet. Men jeg er der også for at besøge klubberne. Det er en vigtig del af vores arbejde at komme ud, hvor spillerne skabes. Og de skabes jo i klubberne, siger Danmarks landstræner.

Allerede på sin fjerde officielle arbejdsdag fandt han vej til Nordjylland for at se på de tidligere landsholdsspillere.

- Jeg ser på holdene og ser, om der er spillere, der stikker ud. Og i AaB er der jo spillere, der har været inden om landsholdet, så det er klart, at jeg gerne vil kigge på dem, som har været udtaget tidligere, slutter han.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve