Lykkelige Stryger Larsen efter drømmemål: 'Jeg kunne slet ikke være i min egen krop'

Jens Stryger Larsen scorede sejrsmålet i Danmarks 2-1-sejr og Østrig.

Jens Stryger Larsen scorede et af sine sjældne mål for landsholdet i sejren over Østrig. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Ikke mere end 22 minutter skulle indskiftede Jens Stryger Larsen bruge på banen i sin første fodboldkamp i 218 dage, før han med et drømmemål sendte Danmark hjem fra Wien med tre point i kufferten.

Med et vidunderlige spark sendte Stryger 2-1-målet i kassen seks minutter før tid.

I samme øjeblik tog den østrigske landstræner Ralf Rangnick sig til hovedet, for målet faldt i en periode af kampen, hvor Østrig dominerede og Danmark overlevede.

For Jens Stryger Larsen virkede målet også uvirkeligt, men det af helt andre årsager.

I videoen herunder kan du høre forsvarsspilleren sætte ord på sin forløsende scoring.

Siden den 31. oktober har den danske venstreback været frosset ude af Udinese, fordi han ikke har villet forlænge sin kontrakt med den italienske klub, hvor han som fast mand har spillet de seneste fire år.

-Jeg kunne slet ikke være i min egen krop. Jeg har prøvet at spille mange store og vigtige kampe, men det her er noget helt personligt for mig, sagde Jens Stryger Larsen efter kampen i Wien til DR Sporten.

- I og med jeg ikke har spillet i lang tid og er blevet behandlet på den måde, jeg er, kunne det ikke være skrevet bedre.

Den 31-årige venstreback kom på banen i stedet for Joakim Mæhle, som ikke spillede sin bedste landskamp.

Jens Stryger Larsen har ikke haft meget at juble af på det seneste, så scoringen mod Østrig blev fejret ekstra meget. (Foto: Joe Klamar © Ritzau Scanpix)

Men at Stryger Larsen skulle komme ind fra bænken og score sit blot tredje mål på landsholdet, lå ellers ikke i kortene for den danske venstreback.

- Jeg vidste godt, det ville være svært at blive udtaget til landsholdet, når nu jeg ikke har spillet så meget, men jeg har hele tiden haft en tro på, at jeg kunne blive udtaget, og hele tiden at holde mig klar til det her, fortæller Jens Stryger Larsen.

Målet sikrede Danmark den anden 2-1-sejr på fire dage, og den tredje sejr over Østrig på lidt over et år.

Men vigtigst af alt sendte det Jens Stryger Larsen tilbage fra sin kulden på de italienske tribuner tilbage i varmen på det danske landshold.