Målscorer Eriksen: 'Har gjort ondt at se et andet hold spille'

Christian Eriksen var glad for at være tilbage i de rød/hvide farver i Nations League-kampen mod Wales.

Christian Eriksen bringer Danmark på 2-0 på straffespark i Nations League-kampen mod Wales. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

I stedet for Haagh, Fogt og Fønss stod der igen Kjær, Delaney og Eriksen bag på trøjerne, da fodboldlandsholdet her til aften besejrede Wales med 2-0 i den første kamp i det nyoprettede Nations League.

DBU og Spillerforeningen fandt nemlig en midlertidig løsning på den konflikt, der forårsagede et afbud fra de professionelle spillere til testkampen mod Slovakiet i onsdags, hvor en række serie- og divisionsspillere agerede vikarer, og derfor var Eriksen og co. tilbage til aftenens kamp.

Christian Eriksen kvitterede med to scoringer og blev dermed matchvinder, og dagens mand i skysovs var da også glad for at være tilbage og erkender, at det har været svært at se til udefra.

- Det har gjort ondt at se et andet hold spille. Men vi har selv sat os i situationen med vores valg. Jeg håber, der kommer afklaring så hurtigt som muligt, så vi kan slippe for det her. Vi vil alle gerne glemme det her, men også lære, så det ikke sker igen, siger Eriksen og fortsætter.

- Det har været en underlig og bemærkelsesværdig uge op til den her kamp. Men jeg tror, vi er professionelle nok til at vide, at det handler om at spille fodbold, når vi kommer på banen, og det synes jeg også, vi fik vist.

Motivationen uændret

Inden kampen herskede der tvivl om, hvordan modtagelsen af de danske spillere ville blive blandt tilskuerne på Aarhus Stadion efter den uheldige situation omkring konflikten.

Men da de 11 udvalgte løb på banen blev der klappet, og spillerne blev mødt af en stor tifo, der signalerede støtte til spillerne.

Og det glæder Eriksen, der dog afviser, at spillerne følte, at de havde noget ekstra at bevise efter afbuddet til kampen mod Slovakiet.

- Nej, det synes jeg ikke. Jeg synes, vi altid går ind med et højt motivationsniveau. Det skal vi kunne bringe, ligemeget hvad der er sket i løbet af ugen. Vi skal altid kunne præstere, og det gjorde vi i dag heldigvis.

- Jeg synes, vi var bedre på kuglen, end vi har været i de fleste andre kampe. Wales gjorde det også lidt nemmere med den måde, de spillede på, hvor der var mere plads rundt omkring. Vi havde nogle boldtab i starten af kampen, som vi skal ændre på, men ellers synes jeg, vi kom i nogle gode positioner og var farlige den vej igennem.

Slutteligt bifalder dagens dobbelte målscorer det nye Nations League.

- Det var dejligt for at være helt ærlig. Vi spiller fodbold for, at det skal gælde noget. Selvfølgelig gjaldt venskabskampe også noget, men på en anden måde. Det her er et fint koncept, der skaber noget ekstra spænding og gør det mere ægte, og det passer mig godt, slutter Eriksen.

Christian Eriksen og resten af landsholdet spiller næste kamp den 13. oktober, hvor Irland er modstanderen i Dublin i den anden gruppekamp i Nations League.

Facebook
Twitter