Mæhle sprudler på landsholdet, men kæmper i klubben: 'Det ramte mig hårdere end forventet'

Joakim Mæhle har haft svært ved at omstille sig til hverdagen i Italien ovenpå sommerens EM-slutrunde.

Joakim Mæhle har succes på det danske landshold, men det kniber med spilletiden i sin italienske klub Atalanta. (Foto: OLAF KRAAK © Ritzau Scanpix)

I sidste uge blev Joakim Mæhles landsholdstrøje solgt for over 20.000 kroner ved en auktion afholdt af UNICEF.

Forsvarsspillerens popularitet nåede uanede højder under sommerens EM i fodbold, da han leverede en række store præstationer for det danske landshold, som i denne uge er samlet forud for de to VM-kvalifikationskampe mod Moldova og Østrig.

Men den 24-årige nordjyde har haft svært ved at overføre den samme popularitet til sin italienske klub, Atalanta, hvor han flere gange har måtte se til fra bænken.

- Hvis vi satte vores trøjer til salg, tror jeg ikke, at det ville være min, der blev solgt for mest, som det jo var her (på landsholdet, red.), bemærker Joakim Mæhle, der skiftede til Atalanta fra belgiske Genk i januar 2021.

Men overgangen til hverdagen efter EM-slutrunden har været sværere end forventet ovenpå sommeren, hvor han og resten af truppen var vidner til Christian Eriksens kollaps i den første kamp mod Finland. Oplevelsen og det efterfølgende sammenhold var svært at slippe.

- Det har været en udfordring at viske tavlen ren og starte fra scratch med en ny turnering efter det, der skete. Det ramte mig måske lidt hårdere, end jeg havde forventet, siger Joakim Mæhle og uddyber.

- Når det, som for mit vedkommende, ikke kører på skinner, kan man godt komme til at tænke lidt for meget over tingene, og de negative tanker kan hurtigt overtage de positive. Men så er det godt, at jeg har en god familie og sød kæreste, der var nede og besøge mig, hvilket hjalp rigtig godt.

Joakim Mæhle startede på banen for Atalanta i 2-3-nederlaget til AC Milan. I de to kampe forinden begyndte han dog på bænken. (Foto: Miguel Medina © Ritzau Scanpix)

En stor del af Joakim Mæhles popularitet bunder i forsvarsspillerens succes som wingback på landsholdet, hvor han har nydt stor frihed under landstræner Kasper Hjulmand. Den 24-årige forsvarsspiller har dog en anden rolle i det italienske, hvor spillestilen er anderledes og mere restriktiv.

- Jeg har en lidt anden status i Atalanta, og der er nogle andre spillere, som kan spille mere frit, end jeg kan, uden det skal forstås negativt, siger Joakim Mæhle.

Han understreger hurtigt, at han er glad for at være tilbage i Atalanta, der fortsat er den rette for ham og hans udvikling.

- Jeg har en dygtig træner (Gianpiero Gasperini, red.) og spiller på et hold, hvor vi har en tysk, italiensk og en hollandsk a-landsholdsspiller, som jeg kæmper med om to positioner. Så det er bestemt ingen skam at skulle tilbringe en eller to kampe på bænken, for der er god udfordring til træning, fortæller Joakim Mæhle og hentyder til holdkammeraterne Robin Gosens, Mattia Caldara og Hans Hateboer.

Hør Joakim Mæhle fortælle om forholdet mellem landsholdet og Atalanta i videoen herunder:

Den danske landstræner er glad for at råde over en spiller som Joakim Mæhle, der er god til at udtrykke sine tanker. Han mener, at mange danskere kan spejle sig i forsvarspillerens følelser.

- Jeg tror, at vi alle kender det der med at have været til en fest eller oplevet et eller andet, og så går der nogle dage i hverdagens trummerum, hvor det kan være svært at finde sig selv. Jeg synes, det er en fantastisk måde, han beskriver det på for sig selv, siger Kasper Hjulmand.

Han er da heller ikke i tvivl om, at den danske forsvarsspiller vil fortsætte med at være et værdifuldt aktiv for landsholdet, som møder Moldova på lørdag.

- Joakim Mæhle kommer til at brage af sted igen for os. Han spiller rigtig fint i Atalanta. De bokser lidt med tingene som hold, men han kæmper og præsterer på et rigtig fint niveau. Det første jeg vil sige er, at det er en fornøjelse, der er så filterfri, og som kan formå at fortælle om, hvad han føler.

FacebookTwitter