Mange tv-seere skiftede kanal og missede landsholdets comeback

Næsten 100.000 af seerne på Kanal 5 droppede at se videre, da landsholdet kom bagud 0-3 mod Schweiz.

Seertallet steg igen i de sidste minutter, da målscorer til 2-3 Christian Gytkjær (th.) og co. havde fået gang i comebacket, men der var færre seere ved sidste fløjt end i gennemsnit under hele kampen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Vi har rettet i artiklen, da vi ved en fejl havde oplyst, at knap 25 procent af seerne hoppede fra, da Danmark kom bagud 3-0. Det 25 procent store fald var fra kampen var på sit højeste i første halvleg indtil det laveste punkt, da Schweiz scorer til 3-0.

Flere danske tv-seere missede tirsdag aften det danske fodboldlandsholds comeback ude mod Schweiz i EM-kvalifikationen.

Et stort antal seere begyndte at skrue væk fra Kanal 5, da Danmark kom bagud med 0-3 i Basel. De så derfor ikke de sidste 12 minutter, hvor danskerne scorede tre gange og fik 3-3.

Ifølge DR's medieforskning fulgte cirka 612.000 seere med, da Breel Embolo får bolden ind over stregen til 3-0.

Omkring Mathias 'Zanka' Jørgensens reducering i det 84. minut var seertallet nede på omkring 509.000 seere, hvorefter det steg en smule igen.

Dermed var der et fald på omkring 100.000 seere i den periode.

Kort efter 1-3-målet scorede Christian Gytkjær til 2-3, inden Henrik Dalsgaard dybt inde i overtiden fuldendte det utrolige comeback med kampens sidste scoring.

Det gennemsnitlige seertal for hele kampen endte på 606.000.

Kampen mod Schweiz var Danmarks første af otte på vej mod EM i 2020. Næste opgave er 7. juni på hjemmebane mod Irland. Ud over Schweiz og Irland er Danmark i gruppe med Gibraltar og Georgien.

/ritzau/

FacebookTwitter