Minister om landsholdskonflikt: 'Find en løsning - hurtigst muligt'

Det danske herrelandshold i fodbold og DBU kan ikke komme til enighed om vilkårene i en ny landsholdsaftale, og det bringer nu kommende landskampe i fare.

Mathias "Zanka" Jørgensen, Kasper Schmeichel og resten af landsholdet opfordres nu af kulturministeren til sammen med DBU at blive enige om en løsning på konflikten. (Foto: DARREN STAPLES © Scanpix)

DBU og spillerne på det danske landshold må snarest muligt få fundet en løsning på den konflikt, der har bragt det danske herrelandsholds kommende kampe i overhængende fare.

Det siger Danmarks kulturminister, Mette Bock, i en mail til DR Sporten.

- Som minister vil jeg ikke gå ind i den verserende konflikt. Men jeg opfordrer til, at de to parter sammen finder en holdbar løsning – hurtigst muligt. For fodboldens skyld, siger Mette Bock.

Den tidligere landsholdsaftale, der blev indgået i 2015, udløb efter sommerens VM-slutrunde i Rusland, men frem mod denne uges landsholdssamling er det ikke lykkedes parterne at finde frem til en aftale.

Den største hurdle handler om de kommercielle aftaler, hvor DBU vil gerne have mere lempelige regler omkring brugen af spillere i kommercielle sammenhænge over for blandt andet sponsorer.

Spillerne har dog sagt blankt nej, da det vil kunne skade deres sponsoraftaler og andre aftaler ude i klubberne. Derfor mener de, at reglerne skal fortsætte, som har været hidtil.

Søndag blev det en realitet, at parterne ikke kunne blive enige om nogle midlertidige forhold, der kunne sikre afviklingen af denne uges kampe.

Danmark skal efter planen møde Slovakiet onsdag i en venskabskamp, mens modstanderen søndag hedder Wales.

Møder Danmark ikke op til kampen mod Wales, som er en Nations League-kamp, så kan det fra Uefas side få konsekvenser for det danske landshold.

Derfor er DBU mandag ved at forsøge at samle et alternativt landshold ved at forhøre sig om mulighederne for at hverve spillere i blandt andet Superligaen.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter