Morten Olsen: EM bliver udvandet i 2016

Landstræneren mener, at udvidelsen fra 16 til 24 hold ved EM-slutrunden i 2016 i Frankrig er en fejltagelse.

Morten Olsen frygter EM bliver udvandet. (Foto: Claus Bech © Scanpix)

Der er en reel risiko for, at kommende EM-slutrunder bliver uinteressante og holder et for lavt sportsligt niveau. Det mener landstræner Morten Olsen, som synes, det er en forkert beslutning, at EM fra og med turneringen i Frankrig i 2016 skal udvides fra 16 til 24 hold. Det svarer næsten til halvdelen af de i alt 53 Uefa-lande.  

- Kommercielt er det sikkert en god beslutning, og det er velsagtens årsagen til udvidelsen. Men jeg synes, at EM bliver udvandet en smule, siger Morten Olsen til Morgenavisen Jyllands-Posten.

- Jeg ved godt, at denne verden handler om at tjene penge, men med sportslige øjne bliver det devalueret, når næsten halvdelen af alle Uefas medlemmer spiller i slutrunden, siger han.  

Selv om Morten Olsen erkender, at vejen til en EM-slutrunde vil blive nemmere for Danmark, hvis der er flere pladser at spille om, foretrækker Olsen at bevare det nuværende system med 16 hold.  

Det giver også fans og tv-seere mere valuta for pengene, når EM til sommer afvikles i Polen og Ukraine.  

- Ikke mindst bliver det en god turnering denne gang, for selv om man selvfølgelig altid kan hævde, at det er de bedste hold, der kvalificerer sig, så får nogen jo næsten altid sneget sig med som følge af lette kvalifikationspuljer.  

- Men de, der har kvalificeret sig denne gang, er vitterlig stærke, siger Morten Olsen.

Landsholdet kan dog se frem til at komme i et højere seedning, hvis det lykkes at komme med til EM i Frankrig i 2016. Ved slutrunden til sommer er Danmark sandsynligvis at finde i det nederste lag.  

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk