Morten Olsen får plads i Fodboldens Hall of Fame

Den tidligere landstræner blev indlemmet i det fine selskab ved Dansk Fodbold Award.

Morten Olsen hilser på Klaus Berggreen ved Dansk Fodbold Award. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Den forhenværende landsholdsanfører og landstræner Morten Olsen er blevet optaget i Fodboldens Hall of Fame.

Ikke nogen stor overraskelse, når man tænker på, at få mennesker har fyldt så meget i dansk fodbold som farvehandleren fra Vordingborg.

Morten Olsen førte i årtier an på landsholdet på både banen og fra trænerbænken. Læg dertil, at han er den træner, der har ført en dansk klub længst frem i en europæisk turnering, og så er spørgsmålet snarere, hvorfor han ikke er blevet indlemmet i det fine selskab tidligere.

Allerede i Hall of Fame

Ved Dansk Boldspil-Unions store gallashow i TAP1 i København fik han så endelig en sin egen plads i selskab med spillere som Michael Laudrup, Carl Aage Præst og Sophus ’Krølben’ Hansen.

På sin vis er Morten Olsen allerede at finde i Fodboldens Hall of Fame, men det er i selskab med resten af Dynamitholdet, der begejstrede hele nationen i 1980’erne, og som blev optaget i 2009.

Morten Olsen bliver den tredje træner i det fine selskab efter Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen, og han er også at finde i den Hall of Fame, der dækker dansk idræt i sin helhed, hvor han i 1998 fik sin egen buste i Idrættens Hus i Brøndby.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve