Morten Olsen: Godt valg, Åge

Den tidligere danske landstræner roser den kommende assisterende landstræner for sin store passion.

Jon Dahl Tomasson og Morten Olsen arbejdede sammen i ti år på det danske landshold. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Er der en mand, der kender Jon Dahl Tomasson, er det den tidligere danske landstræner Morten Olsen. Fra Morten Olsen startede som landstræner i 2000, til Jon Dahl Tomasson stoppede som spiller i 2010, har de to arbejdet tæt sammen.

Mens Morten Olsen har sagt farvel og tak til det danske landshold, blev det mandag klart, at Jon Dahl Tomasson er tilbage på landsholdet, hvor han skal assistere Åge Hareide, og det er en god beslutning, mener Morten Olsen.

- Jon var i mange år anfører på landsholdet, og alle kender hans vindermentalitet, der er helt unik. Det er ikke lang tid siden, at han var en del af det danske landshold, så det er en stor fordel for den danske landstræner, at der er ansat en, der har følt spillet ude på banen.

- Alt i alt synes jeg, det er et rigtig godt valg, som Åge Hareide og DBU har gjort, siger Morten Olsen til DR Sporten.

Dedikation og passion

Jon Dahl Tomasson sluttede sin landsholdskarriere som fungerende anfører, og for Morten Olsen er det et naturligt valg af manden med scoringsrekorden for Danmark.

- Han er en foregangsmand og en dedikeret fyr. Det var han som spiller, og det er han også som træner.

Landsholdet træner på Rheinpark Stadion i Vaduz i Liechtenstein dagen før EM-kvalifikationskampen på onsdag d. 11. oktober, 2006: Peter Bonde, Jon Dahl Tomasson og landstræner Morten Olsen. (Foto: Lars mØLler © Scanpix)

- Jon var også en spiller, der var god til at lede de andre og læse spillet, og han er utrolig ihærdig. Det talent, han havde, nåede han utrolig langt med, og det var først og fremmest på mentaliteten.

Og derfor er Morten Olsen sikker på, at Jon Dahl Tomasson vil stemple ind med det samme, når han tiltræder sin rolle som assisterende landstræner.

- Han er en stræber, der nok skal vise, sammen med Åge, hvad der forlanges af spillerne. Han vil vinde for enhver pris og hans stræben efter succes kommer forhåbentlig til at smitte af på spillerne.

Åges beslutning

Morten Olsen har vidst i lang tid, at det var Jon Dahl Tomasson, der skulle overtage for Peter Bonde som assisterende dansk landstræner.

Men Morten Olsen har ikke været inde over beslutningsprocessen hos DBU. Han har dog diskuteret muligheden med Jon Dahl Tomasson selv.

- Det er Åge Hareide og DBU, der har udpeget ham, men jeg har selvfølgelig talt med Jon om stillingen. Men det er ham, DBU og Åge, der har taget beslutningen.

- Jeg hilser det velkommen, som alle andre fodboldfans gør, slutter Morten Olsen.

Jon Dahl Tomasson tiltræder først officielt sin stilling til sommer, hvor hans kontrakt med den nuværende arbejdsgiver Vitesse ophører.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve