Mtiliga er færdig på Olsens landshold

Morten Olsen fyrer Patrick Mtiliga fra landsholdet, efter Mtiliga nægtede at varme op på grund af skuffelse.

Patrick Mtiliga er færdig på landsholdet. (© Scanpix)

31-årige Patrick Mtiliga har spillet sin sidste fodboldlandskamp. I hvert fald så længe Morten Olsen er dansk landstræner.

Det slog den danske landstræner fast efter 1-3-nederlaget til Italien tirsdag aften.

Mtiliga skulle efter planen være startet ude på bænken i VM-kvalifikationskampen i Milano, men han blev bedt om at varme op, fordi Simon Poulsen var tvivlsom helt frem til kampstart.

- Jeg bad Mtiliga om at varme op, men han var så skuffet over ikke at skulle starte inde oprindeligt, at han ikke var til disposition.

- Han svigtede holdet, og han har spillet sin sidste landskamp, siger Morten Olsen

Simon Poulsen måtte trække sig fra kampen i sidste øjeblik med en skade, og Morten Olsen valgte i stedet at satse på Michael Silberbauer.

Landstræneren er rystet over FC Nordsjælland-backens opførsel. Faktisk så rystet, at han ikke kan mindes at have oplevet noget lignende i sin lange karriere.

- Jeg har været i fodbold i 40 år, men jeg har aldrig oplevet noget lignende.

- Det er selvfølgelig uacceptabelt, og derfor tog jeg også konsekvensen med det samme. Han har spillet sin sidste landskamp, slår Morten Olsen fast.

Patrick Mtiliga har spillet seks landskampe. En testkamp i 2008, fire testkampe i 2010 og så fredagens VM-kvalifikationskamp i Bulgarien, der blev den sidste landskamp for FCN-spilleren under Morten Olsen.

Tirsdag aften i Milano var Mtiliga den helt store skurk i Morten Olsens øjne, hvorimod han i fredags var offer i Bulgarien. Offer for tåbelige tilskueres abelyde.

Mtiliga kom på banen efter 54 minutter i Sofia, hvor han afløste Daniel Wass. Mtiliga hørte ikke selv abelydene, men det gjorde blandt andre generalsekretær Jim Stjerne Hansen i Dansk Boldspil-Union (DBU).

DBU rettede straks henvendelse til det internationale fodboldforbund Fifa under VM-kvalifikationskampen, og nu afventer DBU, hvad der sker i den sag.

Efterspillet på tirsdagens sag er anderledes klar. Mtiliga nægtede at spille og er fortid på Morten Olsens landshold.