Mulig landsholdsdebutant: 'Jeg er helt oppe at køre'

Huddersfields Philip Billing er udtaget til A-landsholdet for første gang.

Billing har stadig lidt svært ved at forstå, at hans navn stod på listen over landsholdsspillere. (Foto: Henning Bagger © (c) Ritzau Scanpix)

Huddersfields Philip Billing er en af tre mulige debutanter i Åge Hareides landsholdstrup, som skal møde Kosovo og Schweiz.

Det står klart efter mandagens udtagelse.

Men selv flere timer efter, at der er blevet sat navn på de spillere, der skal rejse til Schweiz og Kosovo, så har Philip Billing fortsat svært ved at forstå, at han er en af landstrænerens udvalgte.

- Det er kæmpestort. Jeg kan stadig huske, da jeg var i Parken som 11-årig for at se landsholdet. Dengang drømte jeg om selv at stå nede på banen en dag, siger den 22-årige midtbanespiller og fortsætter.

- Dengang fik jeg gåsehud, da nationalsangen blev sunget. Det var virkelig specielt. Og jeg kan forestille mig, at det bliver noget af det samme, hvis jeg får lov at stå derinde igen.

Troede udtagelsen var tirsdag

Nyheden om udtagelsen kom som lidt af en overraskelse for Huddersfields unge dansker.

For i første omgang troede han, at landsholdsudtagelsen først var tirsdag.

- Jeg fik først besked om det, da min mor sendte en sms, hvor der stod ’tillykke med udtagelsen’, siger han.

- Det er kæmpe skulderklap, at jeg er udtaget. Men omvendt så skal jeg også være klar over, at det først er nu, at det hårde arbejde begynder. Men det ændrer altså ikke på, at jeg stadig er helt oppe at køre. Nu skal jeg ind og vise, hvem jeg er, lyder det fra Philip Billing.

Billing har lavet to mål i Premier League i denne sæson. (Foto: Andrew Boyers © Scanpix)

Giver fornyet selvtillid

Til dagligt spiller esbjergenseren i den engelske Premier League-klub Huddersfield sammen med de to landsholdsspillere Mathias ’Zanka’ Jørgensen og Jonas Lössl.

Her har de tre danskere haft en svær sæson, der kun har budt på tre sejre i 30 kampe. Holdet er derfor allersidst i den engelske liga.

Derfor erkender Philip Billing også gerne, at humøret har været højere på klubholdet i England. Men han håber, at landsholdsudtagelsen kan være med til at skabe fornyet momentum.

- Personligt har det været en god sæson, og jeg har rykket mig meget både spillemæssigt og personlighedsmæssigt, men for holdet har det ikke været den bedste sæson. Det har været skuffende, og der har været hårde perioder.

- Derfor har vi været nede i et negativt hul, men der er ikke nogen tvivl om, at en udtagelse til A-landsholdet løfter humøret og giver mod på tingene, siger han.

Udover Philip Billing kan også Robert Skov og Jacob Rasmussen få debut, når landsholdet møder Kosovo i en testkamp den 21. marts, mens det fem dage senere går løs mod Schweiz i EM-kvalifikationen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk