Når Kong Christian og co. spiller VM bliver det på landsdækkende tv

Alle Danmarks kampe ved VM i Rusland kan ses på DR eller TV2.

De danske fodboldfans kan glæde sig over, at alle VM-kampene kan følges på landsdækkende tv. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

1.284.000 danskere så med fra skærmen i aftes, da Christian Eriksen med et hattrick var med til at sende Danmark til VM i fodbold med en 5-1-sejr på udebane over Irland.

Seertallet var ny rekord for Discoverys Kanal 5, der har haft rettighederne til at vise fodboldlandsholdets kvalifikationskampe frem mod VM i Rusland.

Men når spillerne løber på banen i Rusland næste sommer, så vil alle 64 kampe under selve slutrunden kunne ses på landsdækkende tv. Det er hele fem år siden, at DR og TV2 sikrede sig rettighederne til slutrunden.

VM i fodbold er en af de helt store sportsbegivenheder for tv-stationerne sammen med OL. Og det faktum, at Danmark i går sikrede sig en plads ved mesterskabet, gør begivenheden ekstra interessant.

- Det er en stor begivenhed. Vi har tørstet efter, at Danmark skulle være med, så det bliver det kun ekstra stort af, siger chefkonsulent Jan Rosendal, der køber rettigheder ind for DR.

DR og TV2 deler lige over

DR og TV2 kommer til at dele alle Danmarks kampe mellem sig. I første omgang drejer det sig om de tre indledende gruppekampe. Desuden vil der være en ligelig fordeling af finalekampene. Hvordan den nøjagtige fordeling bliver afgøres efter lodtrækningen til gruppespillet den 1. december.

Åbningskampen spilles den 14. juni på Moskvas Luzjniki Stadion mellem værtsnationen Rusland og en gruppemodstander. Finalen den 15. juli spilles på samme stadion.

DR har sendt VM-fodbold, lige siden det allerførste VM, som det var muligt at sende efter DR TV blev ”født” i oktober 1951. I 1954 blev det til en semifinale, bronzekampen og finalen, og siden da har der hvert fjerde år været VM-fodbold på DR1.

Samtidig med at rettighederne til VM i Rusland kom i hus, sikrede de to landsdækkende tv-stationer sig også rettighederne til VM i Qatar i 2022.

Facebook
Twitter