Ni nye landsholdsspillere er klar: 'Det er et skulderklap, at man bliver udtaget til landsholdet, ligegyldigt omstændighederne'

Britiske rejserestriktioner har tvunget landstræner Kasper Hjulmand til at se bort fra spillere, der spiller i britiske klubber.

Kasper Hjulmand blev tvunget til at udtage ni nye spillere til sit landshold. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Landstræner Kasper Hjulmand har efterfølgende efterudtaget yderligere to spillere til sin trup. Det drejer sig om FC Nordsjællands Magnus Kofod Andersen og Oliver Abildgaard fra Rubin Kazan.

Søndag blev der skiftet heftigt ud i Kasper Hjulmands landsholdstrup til de tre landskampe i november. På grund af britiske rejserestriktioner må landstræneren se bort fra de spillere, der til daglig gør sig i britiske klubber.

Rejserestriktionerne er et resultat af den muterede coronavirus, som har gjort, at syv nordjyske kommuner er blevet lukket ned, og minkbesætninger i hele landet slås ned.

- Det betyder jo, at vores spillere ikke kan rejse ud af England for at spille landskamp, for der er ikke nogen sikkerhed for, hvordan og hvornår de kan komme tilbage igen. Så det er en meget ulykkelig situation for vores landshold, som vi har sat alle kræfter ind for at forsøge at ændre, siger Jakob Jensen, administrerende direktør i DBU.

Helt konkret betyder det, at landstræner Kasper Hjulmand må se bort fra syv spillere. Og det er store navne, som landstræneren har måtte stryge fra listen over spillere, han har til rådighed til landsholdssamlingen.

- Det er en væsentlig del af holdets rygrad, der ser ud til, i hvert fald indtil videre, at blive revet ud, siger Andreas Kraul.

En af dem, der går glip af landsholdssamlingen på grund af rejserestriktionerne er Pierre-Emile Højbjerg, der spiller i London-klubben Tottenham.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, at man ikke kan komme hjem til Danmark og repræsentere sit land og samles med holdet, og gøre det, man elsker, nemlig at være en del af det danske landshold.

- Gud forbyde det, men hvis jeg en dag står med 99 landskampe og mangler en enkelt, som jeg godt kunne tænke mig og hive op af lommen, så kunne det her måske være et tidspunkt, jeg kigger tilbage på, siger Pierre-Emile Højbjerg.

Ni nye ansigter

I stedet for de britisk bosatte spillere har Kasper Hjulmand udtaget ni nye spillere. En af dem er FC Midtjyllands Anders Dreyer, der fik det at vide gennem en sms fra sin klubtræner, Brian Priske.

- Det er superfedt. Det er selvfølgelig noget, man altid har drømt om, at blive udtaget til A-landsholdet, så det ser jeg meget frem til.

- Det er et meget, meget stort skulderklap. At være med på A-landsholdet er noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille, siger Anders Dreyer.

Der var også en udtagelse til OB-målmand Oliver Christensen, der var glad for det, men måske endnu mere glad, når søndagens nederlag mod Brøndby var lidt på afstand, fortalte han.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig stolt over, det siger sig selv. Det er et skulderklap, at man bliver udtaget til landsholdet, ligegyldigt omstændighederne, så det er jeg rigtig glad for, siger Oliver Christensen.

Både Oliver Christensen og Anders Dreyer har deres A-landsholdsdebut til gode. Det samme gælder Jesper Hansen, Alexander Scholz og Victor Nelsson.

En anden af de ni nye spillere er Rasmus Falk, der har to A-landsholdskampe på CV'et. Men han er stadig glad for udtagelsen.

- Det var meget specielt, men det er også under specielle omstændigheder. Det var en overraskelse, at der lige pludselig skulle udtages ni nye spillere.

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at være med, siger Rasmus Falk.

Rasmus Falk har spillet to A-landsholdskampe. Her ses han i Nations League-kampen mod England. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Landstræneren lover slagkraftigt hold

Danmarks landstræner, Kasper Hjulmand, er fortrøstningsfuld i forhold til at finde en løsning, så spillerne kan deltage på landsholdet. Men uanset hvem, der kommer på banen mod Sverige, så garanterer han et hold, der er klar fra første fløjt.

- Jeg håber og tror på, at vi kan blive samlet senere på ugen, men i første omgang drejer det sig om, at få samlet en gruppe, så vi kan spille mod Sverige på onsdag. Uanset hvem der kommer på banen, så bliver det et topmotiveret mandskab, der skal ud og spille mod vores brødre på den anden side af sundet, siger landstræneren.

Der venter Danmark tre kampe - en testkamp mod Sverige og to kampe i Nations League mod Island og Belgien. Og det er ikke helt optimalt, at Kasper Hjulmand ikke kan have sit foretrukne hold klar, for det er vigtige kampe, forklarer DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- De her kampe, der venter, er både betydningsfulde i forhold til Nations League, men også for verdensranglisten, der har stor betydning i forhold til den kommende VM-kvalifikationslodtrækning, siger Andreas Kraul.

DBU-direktør Jakob Jensen fortæller, at der er tæt kontakt med de relevante britiske myndigheder om at finde en løsning, så Kasper Hjulmand ikke skal se bort fra de syv spillere.

- Jeg håber, og arbejder for, at det ender med, at vi også får lov at få de spillere, der spiller i England, hjem, for at de kan spille med vores landshold i de kommende kampe, siger Jakob Jensen.

Danmark møder Sverige i en testkamp på onsdag, inden det gælder Island søndag i Nations League, hvorefter der venter en udekamp i Nations League mod Belgien onsdag den 18. november.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter