Nicklas Pedersen er Morten Olsens joker

Nicklas Pedersens første landskampsmål i testkampen mod Georgien har givet selvtillid.

Nicklas Pedersen (tv.) scorede sit første landskampsmål mod Georgien, og håber nu på en startplads mod Armenien. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Fodboldlandstræner Morten Olsen overvejer sikkert, om Nicklas Pedersen, som til dagligt spiller i belgiske Mechelen, skal være med fra start mod Armenien i aftenens VM-kvalifikationskamp i Parken.

Danmark mangler nemlig skarphed i afslutningerne, og angriberen scorede sit første landskampsmål i sidste uges 2-1-testsejr over Georgien og har derfor masser af selvtillid.

- Det betyder selvfølgelig meget at få scoret. Jeg har ventet på det i lang tid, så det var en befrielse at se bolden gå i mål.

- Jeg har været tæt på nogle gange, og jeg synes, at det var på tide, at det gik min vej, siger 25-årige Nicklas Pedersen, der udlignede til 1-1 i 2-1-sejren.

Det var interessant at følge søndagstræningen. Her var Nicklas Pedersen placeret på A-holdet som hængende angriber bag Andreas Cornelius - altså på Christian Eriksens normale plads.

Eriksen var skubbet længere tilbage på midtbanen. Så Morten Olsen pønser helt sikkert på, om Nicklas Pedersen skal bringes fra start eller senere i kampen som en eventuel joker.

Nicklas Pedersen var med til EM-slutrunden sidste år som det bedste angrebsalternativ til Nicklas Bendtner. Lige nu kæmper han med Andreas Cornelius og Simon Makienok om pladsen som forreste angriber.

Nicklas Pedersen vil helst ikke selv kommentere på, hvor han står i angrebshierarkiet, men konstaterer blot:

- Det er i hvert fald sjældent, hvor jeg har været med, at jeg ikke er kommet på banen. Men hvor jeg står i hierarkiet, er ikke op til mig at vurdere. Det må du tale med Morten om.

Spørger man så Morten Olsen, så er svaret i øst og vest, men landstræneren medgiver dog, at Nicklas Pedersen har spidskompetencer, som de andre ikke har. Nicklas Pedersen kan foruden at være hængende angriber også spille på kanten.

- Han er en anderledes angriber end Cornelius og Makienok. Nicklas er en spiller, der kan spille på 10er-positionen som angriber, ikke som Christian Eriksen, der er offensiv midtbanespiller.

- Nicklas er en elegant fodboldspiller med et godt touch. Han er en god kombinationsspiller og hurtig med fødderne trods sin store størrelse. Han skal bare være mere brutal inde i straffesparksfeltet. Så scorer han flere mål, lyder det fra Morten Olsen.

Mandagens træning var lukket for offentligheden.

Kampstart i aften er klokken 20.15.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk