Nordkorea er verdens bedste fodboldhold

Danmark har været verdensmester i fodbold tre gange og lige nu er Nordkorea indehaver af pokalen... i hvert fald ifølge siden Unofficial Football World Champions.

For nylig vandt det nordkoreanske fodboldlandshold 1-0 over Japan, og den sejr gav Nordkorea titlen som verdensmestre - i hvert fald uofficielt.

Det er hjemmesiden ufwc.co.uk, der løbende opdaterer, hvem der ville være verdensmester i fodbold, hvis man anvendte det system, som anvendes i boksning.

Her gælder det nemlig om at slå den forsvarende mester i en enkelt kamp, hvis man vil overtage og dermed sikre sig VM-bæltet.

Et kig i historiebøgerne

Hjemmesiden har kigget i historiebøgerne helt tilbage fra 1872, hvor England og Skotland mødtes i verdens første officielle fodboldlandskamp. England vandt kampen, og eftersom de på daværende tidspunkt var de eneste to landshold i verden, så kunne England naturligvis kalde sig verdensmester.

3 x VM-pokaler til Danmark

Systemet i boksning går altså i al sin enkelhed ud på, at det hold, der slår den regerende verdensmester, bliver ny verdensmester. Japan havde før kampen mod Nordkorea, vundet over Argentina, der igen havde slået de "rigtige" verdensmestre fra Spanien. Dermed kan Nordkorea kalde sig uofficielle verdensmestre.

Siden The Unofficial Football World Championships begyndte at kåre de uofficielle verdensmestre fra 1872 og frem til i dag har der været 42 forskellige verdensmestre i fodbold. Topscoren er Skotland med 86 (!) verdensmesterskaber, mens Danmark har haft tre VM-pokaler stående.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter