Nu begynder vejen mod EM, og den kan godt blive bøvlet, spår Hjulmand

Kasper Hjulmand forventer et defensivt indstillet finsk hold torsdag aften i Parken.

Kasper Hjulmand forudser en bøvlet vej til EM (Foto: © liselotte sabroe, Ritzau Scanpix)

Det går sjældent helt galt, når det danske landshold går på banen i Parken.

Siden sommeren 2021 har tribunerne været fyldte, resultaterne har fulgt med, som den slags har det med at gøre.

Men hvis man allerede nu går og varmer stemmebåndet op til at synge '4-4-4-4-0', profetisk, som det ofte har været, så kan man godt forberede sig på at møde virkeligheden.

Over de næste ti kvalifikationskampe kommer Danmark til at kæmpe mod hold, som stiller sig ned, siger Kasper Hjulmand.

- Det kan blive bøvlet, at vi møder et hold, som er grundlæggende tilfredse med det resultat, som kampen begynder med. Finland er gode til at forsvare sig, de har en god mentalitet i forsvaret, hurtige angribere, og det har spillet sådan her længe, så de er faste i den måde, som de gør tingene på, og så ved de, hvad de ikke kan.

- Det er det, vi kommer til at se i stort set samtlige ti kampe, som vi møder i kvalifikationen. Nogen med større kvalitet end andre, men Finland er en af dem med størst kvalitet.

Bliver ikke kedeligt

Når modstanderne stiller sig ned og forsvarer eget felt, så stiller det som regel høje krav til koncentrationen i den anden ende. Netop det er Andreas Christensen vant til fra FC Barcelona, der kun har lukket ti mål ind i sæsonen.

Ofte står den danske forsvarsspiller og ser sine holdkammerater flytte kuglen rundt, uden at han selv får særlig meget sved på panden.

Andreas Christensen og FC Barcelona fører den spanske liga, hvor holdet blot har lukket ti mål ind. (Foto: © lluis Gene, Ritzau Scanpix)

Sådan en oplevelse kan han igen, med al sandsynlighed, se frem til torsdag aften i Parken, hvor der venter ham og holdkammeraterne en mental kamp.

- Det er ikke kedeligt, men sådan er fodbolden nogle gange. At finde en vej ud kan være svær, men nogle gange kan man jo få en lille pause, når man har bolden. Sådan er det.

- Jeg tror, det bliver op til os at bringe tempoet, og gøre det hele hurtigt. De må ikke få tid til at falde tilbage i deres struktur, og hvis vi vinder bolden, så handler det om at være direkte. Jeg tror, det bliver en mental kamp også, siger Andreas Christensen.

For ham er det grundlæggende ikke vigtigt, hvordan sejren kommer i land, men samtidig er det vigtigt, at folk ikke forlader Parken med en følelse af, at magien er forsvundet.

- Vi vil tilbage til den kvalifikation, som var før den her. Vi gør i hvert vores til, at det ikke skal være sådan, at nogen siger "åh nej, det er ikke det Danmark, vi kender". Det vil vi gerne vise på banen, siger Andreas Christensen.

Kampen mellem Danmark og Finland kan høres i LIGA på P4 samt følges på dr.dk fra klokken 20.45.