Nu ser førstepladsen svær ud, men verdensmestrene skal stadig have klø i Parken

De danske landsholdsspillere tror på, at det stadig kan lade sig gøre at vinde Nations League-puljen.

Efter torsdagens nederlag mod Kroatien skal Danmark slå Frankrig og håbe på østrigsk hjælp, hvis de skal vinde Nations League-puljen. (Foto: Antonio Bronic © Ritzau Scanpix)

Selvom det danske fodboldlandshold for mænd torsdag tabte 2-1 mod Kroatien og faldt ned på andenpladsen, kan de stadig nå at vinde Nations League-puljen.

Inden sidste spillerunde har spillerne i de rødhvide dragter blot et enkelt point op til kroaterne, der nu indtager puljens førsteplads.

En sejr i sidste spillerunde er derfor påkrævet, hvis danskerne skal gøre sig forhåbning om at ende som vinder af gruppen.

Samtidig er de danske spillere også afhængige af, at Kroatien enten taber eller spiller uafgjort mod Østrig, når de to hold står ansigt til ansigt med hinanden, og danskerne kan derfor ikke længere selv afgøre, om de ender som vindere af puljen.

Men de vil gøre alt, hvad der står i deres magt, for at det kommer til at ske i den sidste Nations League-kamp kamp søndag, fortæller landsholdsspilleren Pierre Emile Højbjerg.

- Det er det, vi skal koncentrere os om. Gøre det ordentlig færdigt. Det gør, at vi bliver ved med at jagte sejren og det næste skridt. Alt kan ske på søndag, siger Pierre Emile Højbjerg.

- Jeg sender også en hilsen til Wien, men først og fremmest skal vi gøre vores eget arbejde færdig.

Du kan se interviewet med den danske midtbanerspiller i videoen herunder.

Nogen nem opgave bliver det dog ikke.

I det sidste opgør skal Danmark nemlig krydse klinger med verdensmestrene fra Frankrig. Dem slog Danmark dog, sidst de to hold mødtes i juni, og landsholdsspilleren Joakim Mæhle tror da også på, at det kan lade sig gøre igen.

- Det er de kampe, vi elsker at spille. Det er vi alle sammen enige om. Vi slog dem på udebane, så der er ingen tvivl om, at vi har selvtilliden med. Vi skal revanchere det her (nederlaget mod Kroatien), og så glæder vi os bare til at komme ind i Parken og spille for et fuldt stadion, siger Joakim Mæhle.

Landsholdkollegaen Kasper Schmeichel erklærer sig enig.

Alt er på spil mod Frankrig, og selvom der skal kæmpes med næb og klør, tror han på dansk sejr.

- Det er de kampe, vi spiller fodbold for. For at spille mod de bedste hold, hvor der er meget på spil. Selvfølgelig skal vi bruge lidt hjælp, men så længe chancen er der, spiller vi for den, siger Kasper Schmeichel.

Du kan se stillingen i Danmarks Nations League-pulje herunder.

'Det bliver svært at se Danmark vinde puljen'

Skulle Danmark gribe chancen mod Frankrig, får de dog også brug for en smule held, hvis de skal ende med at gå videre fra puljen.

Det fortæller DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul.

- Der er stadig en mulighed for at vinde Nations League-puljen, men man må bare se i øjnene, at Danmark skal vinde over verdensmestrene og håbe på, viceverdensmestrene taber point til Østrig, siger Andreas Kraul.

Og at det skal ende med at blive udfaldet søndag aften, er der ikke gode odds for, fortæller han.

- Det bliver svært at se Danmark vinde puljen, siger Andreas Kraul.

- Når man ser den pulje, Danmark trak dengang med to VM-finalister fra 2018, så er det stadig et flot gruppespil, Danmark har spillet. Det er bare megaærgerligt, at de to nederlag er kommet til kroaterne, som dermed hiver sig op over Danmark i stillingen.

Sidst Danmark mødte Frankrig, blev Andreas Cornelius den helt store helt. Angriberen scorede begge mål i den danske 2-1-sejr. (Foto: liselotte sabroe © Ritzau Scanpix)

Men man skal aldrig sige aldrig, fortæller han.

For selvom de to VM-finalister fra 2018 er gode hold, har både Danmark og Østrig også godt styr på spillet med læderkuglen.

- Det vil ikke være vanvittigt, hvis Danmark vinder over Frankrig, og det vil ikke være sindssygt, hvis Østrig tager point fra Kroatien. Nu skal det bare ske samtidig, siger Andreas Kraul.

Danmark spiller sin sidste og afgørende Nations League-kamp mod Frankrig søndag. Kampen kan følges på dr.dk, i radioen eller DR LYD i LIGA på P4 eller ses på TV 2.