Nu skal Bendtner opføre sig ordentligt

DBU lancerer i dag et 'code of conduct', retningslinjer for hvordan de danske spillere og ansatte i DBU skal opføre sig.

Nicklas Bendtner har været involveret i en række sager. Det vil DBU gerne undgå. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Nu skal Nicklas Bendtner og hans holdkammerater på det danske landshold opføre sig ordentligt. Dansk Boldspil-Union lancerer i dag et såkaldt ’code of conduct’, retningslinjer for, hvordan de danske spillere skal opføre sig.

Det er resultatet af at et arbejde unionen påbegyndte i 2004 under landstræner Morten Olsen, og den nye landstræner Åge Hareide, der tiltræder 1. marts, får blandt andet til opgave at udforme de nye retningslinjer ud fra de principper, som den nye ’code of conduct’ indeholder.

Det skriver Politiken mandag.

- Bestyrelsen ønsker at udstikke en retning for ’good governance’ eller god ledelse hele vejen rundt. Det gør vi for at styrke vores etiske profil, men også, fordi vores omverden stiller nye krav til os om netop åbenhed og ordentlighed«, siger direktør Claus Bretton-Meyer til Politiken.

- Vores code of conduct er ikke en facitliste. Men det er en række principper og værdier, som danner rammen for vores ageren og debatter om de mange dilemmaer i fodboldens verden. Det kan handle om adfærd på sociale medier, træningslejre i lande presset på menneskerettigheder, kampagner mod diskrimination og mange andre ting, siger Claus Bretton-Meyer.

Et gaveregulativ

Ud over spillerne på det danske landshold gælder de nye retningslinjer også for ansatte i DBU. Fifa og Uefa har været ramt af en række korruptionsskandaler, mens DBU har haft en sag om pension på 1, 5 mio. kr. til den tidligere formand Allan Hansen.

- En naturlig konsekvens er at udvikle et gaveregulativ. Det vil sige, at vi registrerer og synliggør de ting, vi måtte modtage over en vis bagatelgrænse – målet med det er, at vi ikke vil stå i en situation, hvor folk kan mistænke os for at have motiver, vi ikke har, siger direktøren og fortsætter:

- Vi har set nogle ret grelle eksempler i den internationale fodboldverden. Dem vil vi naturligvis gerne undgå. Men debatterne afledt af vores code of conduct kan også handle om, hvor langt en person kan gå i forhold til udtalelser, eller hvor transparent man skal være i forhold til pension eller lignende, siger Claus Bretton-Meyer til Politiken.

DBU’s nye ’code of conduct’ indeholder disse fem principper:

- Vi arbejder for mangfoldighed og tolerance.

- Vi tror på at fodbolden skal påtage sig samfundsansvar.

- Vi ønsker gennemsigtighed og god forretningsskik

- Vi accepterer ingen former for snyd

- Vi har et fælles etisk udgangspunkt for dansk fodbold.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve